Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Παρέμβαση Κώστα Ρουσόπουλου για τους απλήρωτους καθηγητές

Το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των δεδουλευμένων στους έκτακτους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Χαλκίδας, έθεσε με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ευβοίας, Κώστας Ρουσόπουλος, ζητώντας την παρέμβαση του, για την επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Νομό μας, ενημερωθήκατε εκτός των άλλων και για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Ζητήσατε μάλιστα και ορθώς, από το Σύλλογο εκτάκτων Εκπαιδευτικών να σας ενημερώσει διεξοδικότερα, σε κατ' ιδίαν επίσκεψή του στο Υπουργείο, αν και οι ως τώρα παρεμβάσεις του για τα φαινόμενα δυσλειτουργίας του εν λόγω Ιδρύματος ήταν αρκετές.

Θα ήθελα όμως να σταθώ σ' ένα μέγιστο κοινωνικό ζήτημα, που εξακολουθεί να απασχολεί μεγάλη μερίδα Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι., πολλοί εκ των οποίων είναι μέλη μας.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμής δεδουλευμένων αποδοχών τους, για την περίοδο 2007 - 2008 (σημειωτέον ότι υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που είναι απλήρωτοι και για την περίοδο 2006 -2007). Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρω ότι το σύνολο των εκτάκτων εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. του Τμήματος Λογιστικής δεν έχει πάρει για την εν λόγω περίοδο ούτε ένα ευρώ! Έτσι είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν στις δικαστικές Αρχές για να δικαιωθούν.

Γεννώνται συνεπώς πλείστα ερωτηματικά όπως:

1) Πώς νομιμοποιείται η εκάστοτε Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. να μην αποδίδει τις εν λόγω αποδοχές;

2) Δεν πρέπει επιτέλους κάποτε να υπάρξουν κάποιες κυρώσεις;

3) τι συμβαίνει με τις ασφαλιστικές εισφορές των αποδοχών αυτών; Διότι σε περίπτωση που δεν έχουν καταβληθεί, τότε θα επιβληθούν από το Ι.Κ.Α. τα αναλογούντα πρόστιμα που βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνουν την τσέπη των καθυστερούντων, αλλά το ελληνικό Δημόσιο, άρα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Πλήρης αποτύπωση και της εν λόγω κατάστασης υπάρχει και στο πόρισμα των Ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, που μετά από ενδελεχή έλεγχο ζητούν καταλογισμό ευθυνών.

Παρακαλούμε όπως για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου επιληφθείτε άμεσα της υπόθεσης αυτής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: