Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Οι Ανοησίες περί «λαϊκισμού» - Βαθύτατα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή επιμονή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή . . . :

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκkaramanlis1.

Αξιοθρήνητη ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Γνωρίζοντας ότι στόχος τόσο των εσωκομματικών του αντιπάλων όσο και της αντιπολίτευσης είναι τώρα πια η εκπαραθύρωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το ίδιο σφάλμα που είχε κάνει και στις περιπτώσεις των συζύγων του Θόδωρου Ρουσόπουλου και του Γιώργου Βουλγαράκη:

Επεδίωξε να κατασκευάσει ιδεολογήματα της συμφοράς για να καλύψει τον συνεργάτη του. Δεν του έγινε καθόλου μάθημα το τότε πάθημά του - όταν όλη η Ελλάδα κάγχαζε και αγανακτούσε με τα πρωθυπουργικά ρητά περί «μεσαιωνικών αντιλήψεων» για την εργασία των γυναικών και περί του ότι «ηθικό είναι ό,τι είναι νόμιμο» και πριν κλείσει εβδομάδα από τη στιγμή που ο Κ. Καραμανλής εκφώνησε αυτές τις βαθυστόχαστες ρήσεις τόσο η Μάρα Ζαχαρέα όσο και ο Γ. Βουλγαράκης είχαν υποχρεωθεί να παραιτηθούν υπό το βάρος της καθολικής κατακραυγής.

Τα ίδια έκανε και τώρα ο πρωθυπουργός. «Οι λύσεις δεν βρίσκονται βεβαίως στον ανεύθυνο λαϊκισμό... Η σύγκρουση ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα είναι εκείνο που θα κρίνει τις επιλογές της κοινωνίας... Το διακύβευμα είναι η υπευθυνότητα», απεφάνθη εμβριθώς ο Κ. Καραμανλής. «Κάποιοι επιμένουν να καταφεύγουν στη δημαγωγία. Αποδεικνύονται μόνιμοι εκφραστές της αντίδρασης, της ισοπέδωσης, της καθήλωσης», πρόσθεσε.

Είναι να απορεί κανείς, δεν ντρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει τέτοιες ανοησίες, την ώρα που η πολιτική του έχει οδηγήσει στην εμφάνιση τριτοκοσμικών φαινομένων στη χώρα; Θεωρεί πραγματικά ότι είναι «υπευθυνότητα» να εκλιπαρεί γονατιστός τους τραπεζίτες για να καταδεχτούν να πάρουν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ που τους δίνει και να μη δίνει το ένα από αυτά τα δισεκατομμύρια για να πληρώσουν τα νοσοκομεία τμήμα των χρεών τους, ώστε να μην κάνουν «ντου» με φορτηγά στις αποθήκες οι απελπισμένοι προμηθευτές για να πάρουν πίσω τα επί χρόνια απλήρωτα υλικά;


Νομίζει ότι είναι... συνωμοσία των «μόνιμων εκφραστών της αντίδρασης, της ισοπέδωσης, της καθήλωσης» το ότι η κυβέρνησή του συμπεριφέρεται σαν απατεώνας «μπαταξής», αρνούμενη να πληρώσει τα φάρμακα των δημοσίων υπαλλήλων στους φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν έρθει σε απόγνωση και να μη δίνουν πλέον φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του δημοσίου θεωρώντας το αναξιόπιστο, λες και βρισκόμαστε στο Κονγκό ή στην Μπουρκίνα Φάσο; Κλέβοντας τους φαρμακοποιούς νομίζει ότι χτυπάει την «αντίδραση, την ισοπέδωση, την καθήλωση»;

Δεξιός είναι ο πρωθυπουργός, το ξέρουμε. Δεν του ζητάει κανείς ούτε αριστερές ούτε προοδευτικές λύσεις. Δεξιός όμως είναι και ο Γιώργος Σουφλιάς που ζητάει να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, αντί να δοθούν δεκάδες δισεκατομμύρια μόνο στα λαμόγια των τραπεζών. Δεξιός είναι και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ασύδοτος χρηματοοικονομικός καπιταλισμός προκάλεσε τα σημερινά δεινά» και κατήγγειλε την «αγορά που δεν υπέκειτο σε κανέναν κανόνα, σε καμία εποπτεία και αδιαφορούσε αν βρισκόταν σε αναντιστοιχία με την κοινωνία».

Δεξιός -και μάλιστα... καραδεξιός!- είναι και ο τέως υπουργός της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος δήλωσε ότι «το τελευταίο διάστημα η ΝΔ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη. Βλέπουμε τα τρένα να περνούν».

Ολοι αυτοί, μαζί με τις στρατιές των βουλευτών της ΝΔ που ζητούν «κοινωνικά μέτρα» είναι κατά τον Κ. Καραμανλή «διαχρονικοί δημοκόποι που διαψεύδονται διαρκώς;».

Αν όντως ο πρωθυπουργός πιστεύει στα σοβαρά τέτοια πράγματα και τα όσα είπε δεν αποτελούν ασυναρτησίες ανθρώπου που βρίσκεται σε πολιτικό πανικό κάτω από την αφόρητη κοινωνική πίεση, τότε ο Κ. Καραμανλής έχει χάσει κάθε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και έχει απολέσει κάθε ελπίδα πολιτικής επιβίωσης...

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πιο δεξιός από όλους τους δεξιούς


Βαθύτατα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή επιμονή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα. Σε όλη την Ευρώπη οι πολιτικοί ηγέτες της Δεξιάς, με επικεφαλής τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, καταγγέλλουν τη «δικτατορία των αγορών» και κινούν το κράτος για να ελέγξει τον «αχαλίνωτο χρηματοοικονομικό καπιταλισμό». Μόνο από τα χείλη του Καραμανλή δεν έχει ξεφύγει ούτε μία κουβέντα κατά των τραπεζιτών απατεώνων ή έστω των υπερβολών του συστήματος. Η ίδια η ΕΕ θέτει σε προσωρινή αχρηστία το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα ηγετικά κράτη της εθνικοποιούν τράπεζες, αλλά ο Καραμανλής βάζει τον Αλογοσκούφη να δηλώνει ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομακρυνθούμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία».

Έθνος - 21/11/2008
===========================
"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: