Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Γρηγόρης Ψαριανός>"Bεβαίως και είναι δικαιολογημένη η εξέγερση, γιατί μας έχουν και μας πηδάνε δεκαετίες..."




(Μέρος της συνέντευξης που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο "Πρώτο Θέμα". Ακολουθεί ολόκληρη η συγκλονιστική συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ)

Από τον Χρίστο Λογαρίδη

-Κύριε Ψαριανέ, θα ήθελα να μου αναλύσετε μια δήλωση σας, ότι είστε υπέρ της τρομοκρατίας για τα δίκαια του κόσμου και κατά των τρομοκρατών

Είμαι υπέρ της τρομοκρατίας του Κολοκοτρώνη, του Ροβεσπιέρου, του Σπάρτακου. Αυτό έχω πει, μακάρι να αυξηθεί η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων αυτού του τύπου, δηλαδή των επαναστατικών κινημάτων για να τα κάνουμε πενηνταράκια.
Το λέω για κάποιους που κάνουν τους ηλίθιους, γιατί εκτός από τους αυθεντικούς ηλίθιους, υπάρχουν και αυτοί. Είπα ότι ακόμα και η δράση κάποιων λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, μέχρι ένα σημείο, είχε την αποδοχή του κόσμου. Οι ερυθρές ταξιαρχίες, η 17 Νοέμβρη, πέρα από την δράση του να ασκείς βία, γιατί είσαι ο γνώστης της αλήθειας, που είναι πρόβλημα αυτό, φιλοσοφικού τύπου, είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές, δολοφόνους, εγκληματίες και αποδεδειγμένα καθίκια. Από την στιγμή που μπήκαν μέσα διάφορα ζουζούνια από μυστικές υπηρεσίες και άρχισαν να χτυπάνε εκδότες και βουλευτές χάλασε, έγινε όπως με τον Μόρο στην Ιταλία και τον Μπακογιάννη στην Ελλάδα.

-Ποιους θεωρείτε πραγματικούς τρομοκράτες?

Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι αυτοί που βομβαρδίζουν ολόκληρες χώρες, που βομβαρδίζουν σχολεία και νοσοκομεία, γιατί δήθεν αυτή η χώρα παράγει χημικά, ενώ στο Ισραήλ που αποδεδειγμένα παράγει χημικά και είμαστε οι καλύτεροι πελάτες του, τα χημικά του Ισραήλ σνιφάρουμε στην Πανεπιστημίου, οι Αμερικάνοι δεν μπουκάρουν. Στο Ιράκ που δεν αποδείχθηκε ότι είχε χημικά, είναι ακόμα εκεί.

-Η ανεργία και η φτώχια, είναι κατά την γνώμη σας ένα είδος τρομοκρατίας?

Αυτό δεν είναι τρομοκρατία, είναι άσκηση βίας. Αυτό που λένε ότι καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται, είναι μια παπαριά. Καταδικάζουμε την βία που ασκούν τα πιτσιρίκια πετώντας πέτρες και σπάζοντας τζάμια και καταδικάζουμε και την ρίψη της ατομικής βόμβας. Είναι το ίδιο οι σφεντόνες και οι ατομικές βόμβες;
Κανείς κερατάς δεν καταδικάζει την βία του προϋπολογισμού, της φορολογικής ανισότητας, της ληστείας του δημόσιου πλούτου από τα λαμόγια του παρακράτους και της παραεκκλησίας. Αυτή την βία δεν την καταδικάζει κανείς και σου ζητάνε να καταδικάσεις την βία για μια βιτρίνα, για 50, για 500. Βεβαίως, καταδικάζω την βία που έσπασε βιτρίνες και την βία που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά είναι το ίδιο πράγμα; Αυτούς τους συμψηφισμούς τους κάνουν αυτοί οι γελοίοι.

-Έχετε πει, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά οι χαφιέδες που προβοκάρουν τον δίκαιο αγώνα.

Οι Μπολσεβίκοι, ήταν «τρομοκρατική» οργάνωση, οι επαναστάτες του 1821 ήταν «τρομοκρατική» οργάνωση. Κλέφτες και τρομοκράτες τους έλεγαν και ληστοσημορίτες αργότερα τον ΕΛΑΣ στην Γερμανική κατοχή. Οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί που βάραγαν προσοχές στην Γκεστάπο και στην κομαντατούρα, ήταν οι καλοί άνθρωποι. Αυτοί που πολεμούσαν στα βουνά, ήταν ληστοσημορίτες, αναρχικοί και τρομοκράτες. Στην μαζική δράση με καθαρά ταξικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, μπαίνουν χαφιέδες, ασφαλίτες και άλλοι. Έχω καταθέσει φωτογραφίες και βίντεο, με κουκουλοφόρους με πτυσσόμενους λοστούς, πιστόλια, μολότοφ και πέτρες να μπαινοβγαίνουν στις κλούβες της αστυνομίας. Έχω και τους αριθμούς από τις κλούβες αυτές. Ο κύριος Παυλόπουλος, ο κύριος Χηνοφώτης, ο κύριος Καραμανλής, η κυρία Κανέλη, ο κύριος Καρατζαφέρης, ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης και ο κύριος Πάγκαλος όμως, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ουσιαστικά κάνουν πλάτες στην δράση αυτών των κουκουλοφόρων. Είναι άλλο να είσαι κουκουλοφόρος σε διατεταγμένη υπηρεσία της ασφάλειας και να τα σπάς αδιακρίτως, ώστε να δημιουργήσεις ένα τηλεοπτικό σκηνικό ανησυχίας των νοικοκυραίων και άλλο να καλύπτεις με μαντίλι το πρόσωπο σου για να μην φας τα χημικά του Ισραήλ. Βάζουν μαντίλια με Μαλόξ, για να προστατευθούν από τα χημικά, δεν είναι δακρυγόνα αυτά που πετάνε, είναι επικίνδυνα χημικά που έχουν απαγορευθεί από την συνθήκη της Γενεύης ακόμα και για εμπόλεμες καταστάσεις.
Εδώ όμως, ως οι μαλάκες του τέταρτου κόσμου, του κάτω κόσμου, είμαστε οι καλύτεροι πελάτες. Αυτοί λοιπόν που φοράνε μαντίλια, δεν τα φοράνε για να κρυφτούνε, αλλά για να προστατευθούνε. Αυτοί που φοράνε κουκούλα με τρύπες στα μάτια, όπως οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες, που δείχνανε στα μπλόκα της Κοκκινιάς, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και είναι ασφαλίτες. Να πάνε να ρωτήσουνε τους επικεφαλής των ΜΑΤ ποιοι ήταν αυτοί που έμπαιναν στα περιπολικά και στις κλούβες ανενόχλητοι, για να σταματήσει αυτή η άθλια προπαγάνδα και το νταραβέρι με τους κουκουλοφόρους, που αρχινταραβεριτζίδες είναι δυστυχώς το ΚΚΕ και ντρέπομαι γι αυτό.

-Μια άλλη δήλωση που κάνατε και ξεσηκώθηκε πολύς κόσμος, είναι ότι καλύτερα να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί, παρά ένας πολίτης.

Τέτοια μαλακία δεν έχω πει ποτέ. Έχω πει πολλές μαλακίες και θα πω κι άλλες στο μέλλον, αλλά αυτό δεν το έχω πει. Δεν μετράω την ανθρώπινη ζωή με το επάγγελμα.
Για μένα ένας γελοίος ασφαλίτης, έχει την ίδια αξία με έναν κανονικό άνθρωπο. Πάντα άλλωστε ελπίζεις ότι και το μεγαλύτερο καθίκι, μπορεί να γίνει φυσιολογικός άνθρωπος.

-Ποιος έβαλε τότε στο στόμα σας αυτή την δήλωση?

Δεν ξέρω, διάφοροι χαφιέδες και προβοκάτορες, ενδεχομένως και κάποια βρωμοκάναλα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα κανάλια, αλλά με κάποια που είναι τριτάντζες, του κάτω κόσμου που λέμε, έχουν κάτι υποτιθέμενα δελτία που σπεκουλάρουν ότι ο Ψαριανός είναι οπαδός της τρομοκρατίας και ότι είπα ότι το αίμα ξεπλένεται με αίμα και ότι δυο μπάτσοι κάνουν έναν κανονικό άνθρωπο και τέτοια. Αυτά είναι πράγματα που έχουν αυτοί στο μυαλό τους. Επίσης υπάρχουν κάποια σάιτ, δεν θυμάμαι τώρα πως τα λένε, κάτι ποντικοσάιτ, που γράφουν απίστευτες αρλούμπες. Εγώ ότι έχω πει, είναι ηχογραφημένο. Αν μου φέρουν ντοκουμέντο που να λέω τέτοια πράγματα θα κρεμαστώ μόνος μου. Αν δεν βρούνε όμως?
Είναι υποχρεωμένοι να έχουνε τα ηχητικά ντοκουμέντα, έχω κάνει αγωγές, όπως και σε μια πατσαβούρα εφημερίδα, που με έβγαλε πρωτοσέλιδο με κουκούλα, σε κανάλι που αφιέρωσε το μισό δελτίο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οπαδός της τρομοκρατίας.

-Πως είδατε τον τραγικό θάνατο του Αλέξη και την έκρηξη βίας που ακολούθησε? Πιστεύετε ότι ήταν δικαιολογημένη?

Δεν ξέρω αν ήταν δικαιολογημένη. Είναι άλλο αν είναι εξηγήσιμο κάτι και άλλο αν είναι δικαιολογήσιμο. Βεβαίως και είναι δικαιολογημένη η εξέγερση, γιατί μας έχουν και μας πηδάνε δεκαετίες. Έχουν κάνει ότι αλητεία μπορείς να φανταστείς ως επίσημο κράτος, με την μόνιμη στήριξη του παρακράτους, που είναι το μόνο που λειτουργεί άψογα στην χώρα. Μπουκάρουν τώρα στα σπίτια, χωρίς χαρτιά και κάνουν έρευνες σε όλη την Ελλάδα για να βρουν μολότοφ και βελονάκια που πλέκουν κουκούλες. Για να ξεσπάσει αυτή η εξέγερση, ήθελε μια σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι. Η δολοφονία του Αλέξη, ήταν αυτή η σταγόνα. Η σταγόνα που έβγαλε τα πάντα στην επιφάνεια, γιατί ότι έγινε, δεν έγινε μόνο για την βία που ασκείται στα πιτσιρίκια, δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονείται 15χρονος χωρίς τιμωρία των δολοφόνων. Βγήκε όλη αυτή η συσσωρευμένη κοινωνική πίεση, από το ασφαλιστικό, το παραδικαστικό, το παρακράτος, την παραεκκλησία με τους Εφραίμηδες και τα μοναστήρια με τις ανταλλαγές των λιμνών, την ανεργία, την υποτίμηση της νοημοσύνης μας, από 50 οικογένειες και 10.000 καραγκιόζηδες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: