Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Καθυστερημένη και φέτος η επιδότηση για τη ρητίνη

Τα παράπονα τους για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της ειδικής επιδότησης για τους ρητινοκαλλιεργητές, εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη του σωματείου εν ενεργεία ρητινοσυλλεκτών και δασεργατών Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρουν τα εξής:


«Ως εκφραστές του ιστορικού κλάδου των απασχολουμένων στην ρητινοσυλλογή και την καλλιέργεια του δάσους, ενός τομέα που τόσα έχει προσφέρει στην Εθνική Οικονομία αλλά και στην οικονομία και το εισόδημα του Ν. Ευβοίας, θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία του συνόλου των πιο πάνω προαναφερθέντων ρητινεργατών και δασεργατών για την καθυστέρηση της καταβολής του εποχιακού βοηθήματος και της επιδότησης ρητίνης. Σημειωτέον ότι τα ανωτέρω ποσά – επιδοτήσεις αφορούν την περίοδο 2007 και η καταβολή τους είναι απολύτως απαραίτητη για την κάλυψη άμεσων αναγκών των απασχολουμένων στον πιο πάνω κλάδο. Η περίπτωση της βορειοκεντρικής Ευβοίας είναι χαρακτηριστική των θετικών αποτελεσμάτων για την προστασία των δασών δεδομένου ότι με αυτή την διαδικασία προστατεύεται το δάσος και μειώνονται οι πυρκαγιές, σε περιπτώσεις συστηματικής εκμετάλλευσης της ρητίνης και τον καθαρισμό του υπορόφου των δασών.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και με δεδομένες τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η διάθεση του προϊόντος, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση καταβολή της ενίσχυσης και μάλιστα στο χρόνο παραγωγής του προϊόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: