Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Εναλλακτικοι τροποι αντιδρασης και πολιτικης ανυπακοης

Κεφαλαιο Πρωτο



Τα απολιθωμενα καθεστωτα εξουσιας καταρεουν με μολοτωφ από χιουμορ και γελιο.



Προτεινω συσταση λαικων δικαστηριων για προσωπα , ιδεες, πολιτικες, πρακτικες, που μας ενοχλουν και μας καταπιεζουν.



΄΄Παραλληλοδικαστικο δικαιοσυστημα΄΄ που θα απονειμει τη γελωτοδικαιοσυνη. Αντι για τη θεμιδα ας εχει εμβλημα ένα κλοουν ή γελωτοποιο.



Οι καταδικες προβλεπονται μαζικες εξοντωτικες και παραδειγματικες. Η απονομη της δικαιοσυνης και η εκτελεση των ποινων αμεση. Την ποινη θα την εκτελουν αυτοι που πηραν και την ετυμηγορια, δηλαδη ο παρευρισκομενος λαος. Θα απαγγελεται η αποφαση του δικαστηριου, η ποινη και στη συνεχεια ο ενοχος (συνηθως θα παρευρισκεται δια ομοιωματος ή δια του εκπροσωπου του – ηθοποιου και ουχι δια της φυσικης του παρουσιας, αν δεν το επιθυμει ) θα στηνεται σε αποσταση από το κοινο (προτεινω 5 μετρα λογω του συμβολισμου) και θα ¨γελοβολειται¨ μεχρι τελικης πτωσης. Ο εναγων θα υποχρεουται να προτεινει , μετα την καταδικη, εναλλακτικη προταση την οποια θα στηριζει με καταλληλη επιχειρηματολογια, και η οποια θα καταγραφεται και θα συζητειται στα προσεχη συμβουλια μαζι με άλλες προτασεις.

Η εκτελεση θα αποθανατιζεται ώστε μεσω της δυναμης της εικονας να πολλαπλασιαζονται τα ωφελη από την παραδειγματικη τιμωρια του ενοχου..

Η θεατρικοτητα του ολου εγχειρηματος ( βλεπε δικαστες συνηγορους οργανα της ταξης, κοστουμια σκηνικα ), θα διασκεδασει και θα κερδισει τους φοβισμενους αστους (προβλεπω μαλιστα και τη συμμετοχη τους), θα εκτονωσει την ενταση χωρις να μειωθει η μαχητικοτητα και ο παλμος και θα ταρακουνησει την αρχουσα ταξη, η οποια θα θελει να αντιδρασει βιαια και δεν θα μπορει μιας και οι εκδηλωσεις θα είναι ειρηνικες , αλλα περα για περα συμβολικες και επαναστατικες.



"Δημητριος Μπαλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: