Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Οικονομίας

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, από τα εργοστάσια της Εύβοιας, Λάρυμνας, Αγίου Ιωάννη, Σερβίων και από την Αθήνα, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στην Αθήνα. Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων θα είναι:

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης γιατί η ΛΑΡΚΟ ως πρωτογενής παραγωγικός τομέας πρωτοστατεί στον τομέα της βιομηχανίας και συνεισφέρει σημαντικά ποσοστά στο ΑΕΠ.
Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διατηρηθούν στο ακέραιο όλα τα κεκτημένα των εργαζομένων.
Η πολιτεία και οι μέτοχοι οφείλουν να δώσουν άμεσες λύσεις για την επιβίωση της εταιρίας γιατί είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το οικονομικό της αδιέξοδο.
Να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους και όπου ενεπλάκησαν στη μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη η ΛΑΡΚΟ κατά την τελευταία τριετία καταγράφοντας απώλειες (από διαφυγόντα κέρδη) λόγω nedging, πάνω από 350 εκατ. ευρώ.
Να διερευνηθούν - εποπτευθούν όλες οι ενέργειες της σημερινής διοίκησης με στόχο τη χρηστή διαχείριση και την επιβίωση της εταιρίας.
Να ρυθμιστεί η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί.

O ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: