Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Επιλογή που προσβάλει

βλέπουν στον Κηρέα


Την ένσταση του, για την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Ι. Κανελλόπουλου σε θέση αντιδημάρχου περιβάλλοντος στον Κηρέα, εξέφρασε με δημόσια τοποθέτηση του ο τοπικός Σύλλογος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κάνοντας μάλιστα λόγο για ατυχή επιλογή, «λιθανθρακόφιλου» συμβούλου.


Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το θέμα τα μέλη του συλλόγου δήλωσαν τα εξής: «Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ι. Κανελλόπουλος ορίζεται αντιδήμαρχος για την περιβαλλοντική προστασία. Ο κ. Κανελλόπουλος το Φεβρουάριο του 2008 με επιστολή του στην τοπική εφημερίδα «Βόρεια Εύβοια», αγνοώντας ίσως τις βαρύτατες περιβαλλοντικές συνέπειες, δήλωνε αναφερόμενος στο λιθάνθρακα ότι: " ...δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα στη γη, που να μη μολύνει και να μη ρυπαίνει...". Αυτός ο δημοτικός σύμβουλος με αυτή την ισοπεδωτική φιλοσοφία για το περιβάλλον, που έχει σαν πρότυπο ανάπτυξης το βεβαρημένο από το λιγνίτη Αλιβέρι, είναι ο εκλεχτός του Δημάρχου για την περιβαλλοντική προστασία.

Μετά τον σκληρό αγώνα που έδωσε σύσσωμος ο δήμος και οι δημότες κατά του λιθάνθρακα, που δεν έχει τελειώσει ακόμη, θα περίμενε κανείς έναν αντιδήμαρχο για το περιβάλλον που θα ήταν αντάξιος των προσδοκιών και της αγωνιστικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί. Αυτή η άκαιρη επιλογή εκτός από προσβλητική για τους κατοίκους τόσο του δήμου όσο και των γειτονικών δήμων και του νομού, που συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα, είναι και ανήθικη. Η περιοχή θέλει ένα αντιδήμαρχο που όχι μόνο έχει τη βούληση, αλλά μπορεί και γνωρίζει πώς να προστατεύσει το περιβάλλον από τις σοβαρότατες υπαρκτές απειλές που άμεσα αντιμετωπίζει η περιοχή. Όχι κάποιον που τόσο ανοιχτά και κυνικά με τις δηλώσεις του δε δείχνει καμιά ευαισθησία για την επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Ελπίζουμε ότι ο κος δήμαρχος που αγωνίστηκε και αγωνίζεται τόσο σκληρά ενάντια στη λιθανθρακική καταστροφή της περιοχής, θα επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και πολιτική ευφυΐα, να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: