Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο Αλιβέρι στη μαζική δενδροφύτευση της περιοχής «Στάχτες», για να αποτρέψουμε τη μονάδα λιθάνθρακα.


Ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους Συλλόγους και κινήσεις πολιτών, προς όλους τους πολίτες της Εύβοιας, έστειλε η συντονιστική επιτροπή φορέων περιοχής Αλιβερίου κατά της μονάδας λιθάνθρακα, για την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στην μαζική δενδροφύτευση που έχουν οργανώσει στην περιοχή «Στάχτες» όπου η ΔΕΗ σκοπεύει να κάνει τη μονάδα. Σε ένα οικόπεδο που δεν της ανήκει. Αδιαφορώντας για την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ταμυναίων, του Δημοτικού Συμβουλίου Διστύων, της μεγάλης αντίθεσης των κοινωνικών οργανώσεων και των πολιτών της περιοχής κατά της μονάδας λιθάνθρακα. Παρ'όλα αυτά η σημερινή ηγεσία της ΔΕΗ επιμένει να κάνει τη μονάδα. Παρότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δεχθεί να γίνει η μονάδα φυσικού αερίου, αυτή καθυστερεί αδικαιολόγητα εδώ και χρόνια. Ούτε καν τα έργα για τον αγωγό προς το Αλιβέρι δεν έχουν ξεκινήσει. Σημείο που δείχνει ότι οιυποστηρικτές του λιθάνθρακα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις να περάσει η απόφασή τους για τη μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι.
Έτσι από τα πράγματα το Αλιβέρι γίνεται σημείο – κλειδί, αν θα περάσουν τα σχέδια εκείνων που προωθούν το λιθάνθρακα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Οι υποστηρικτές του λιθάνθρακα, μετά το ναυάγιό τους στο Μαντούδι, στην Καβάλα, στα Αντίκυρα, στον Αλμυρό Βόλο, χωρίς να έχουν παραιτηθεί οριστικά από τις περιοχές αυτές, ρίχνουν όλες τις δυνάμεις τους στο Αλιβέρι, θεωρώντας το, τον αδύνατο κρίκο.
Καλούμαστε όλοι οι πολίτες της Εύβοιας να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Το Αλιβέρι, ο τόπος που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση του νομού, πρέπει να τους χαλάσει τα σχέδια. Να γίνει το «Βατερλώ» τους. Και αυτό εξαρτάται από όλους μας. Από όλους τους πολίτες του νομού ανεξάρτητα που μένουν και που εργάζονται. Η κοινωνία του Αλιβερίου μέσω του συντονιστικού των φορέων τους, μας καλούν σε συμπαράσταση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στον χώρο που προγραμματίζουν την μονάδα λιθάνθρακα για μια μεγάλη δενδροφύτευση.

Όλοι μας, με ότι μέσον μπορεί ο καθένας να πάμε στο Αλιβέρι την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στην περιοχή «Στάχτες», στον οικισμό Μυλάκι για να συμετάσχουμε στην μεγάλη δενδροφύτευση που οργανώνουν οι φορείς της περιοχής και για να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για ένα καθαρό ουρανό.


Χαλκίδα 22-1-2009


--
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: