Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Αδικαιολόγητη Καθυστέρηση στην υλοποίηση σημαντικής απόφασης

Την άμεση υλοποίηση της απόφασης για την εκποίηση της επιχείρησης Βαλκανική ΕΠΕ, που έχει ήδη υπογραφεί από τη Νομαρχία Ευβοίας και την Περιφέρεια, ζητά ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Η Πορφύρα», αγωνιώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας της, στην ευρύτερη περιοχή του Ληλαντίου.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Πρόεδρος του συλλόγου, Ευτυχία Φίλιππα, έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή για την υλοποίηση της απόφασης, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν στις 21 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να λάβουν καμία απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του συλλόγου για το θέμα αναφέρονται τα εξής: "Στις 21 Ιανουαρίου μετά από επίμονες προσπάθειες του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού συλλόγου Ληλαντίου "Πορφύρα" συγκεντρώθηκαν τα μέλη της επιτροπής που από το νόμο είναι υπεύθυνα για την εκποίηση της επιχείρησης Βαλκανική ΕΠΕ.

Η επιχείρηση αποτελεί ντροπή για την πολιτισμένη κοινωνία μας, γιατί μιλάμε γι' αυτό που φτάνει στο πιάτο μας και το πιάτο των παιδιών μας. Γιατί μιλάμε για τη ρύπανση του Λήλαντα ποταμού και κατ' επέκταση τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα του Ληλαντίου, ο οποίος παραδόξως αντέχει ακόμα και παραμένει καθαρός.

Γιατί μιλάμε για καμένα νεκρά ζώα υπαιθρίως, μισό-κομμένα ή και ολόκληρα πτώματα ζώων, δίπλα στα κτίσματα που στεγάζονται τα εκτρεφόμενα ζώα.

Μιλάμε για επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους της επιχείρησης προς τους υπαλλήλους της Νομαρχίας όταν πήγαν για έλεγχο. Χαρακτηριστικά λένε "Μας βγήκαν με τις καραμπίνες". Σε ποιους; Στους θεσμοθετημένους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους. Η επιτροπή που θα κάνει την εκποίηση αποτελείται:

* Γεροντίτης Κώστας, Κτηνίατρος, Δ. Σύμβουλος Δήμου Ληλαντίων, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου και Υπεύθυνος για τη σύσταση της Επιτροπής.

* κ. Πανούσης, Νομοκτηνίατρος.

* Ρεβέκκα Λεοντάρη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Υγείας.

* Δ. Ντούρμας, Διευθυντής Αστυνομικού Τμήματος Βασιλικού.

Η ειδοποίηση της υπηρεσίας Υγιεινής για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς το Δήμο Ληλαντίων έχει ημερομηνία 3/11/08. Στην ερώτηση της Πορφύρας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/11/08, δεν λάβαμε καμιά απάντηση.

Η κτηνιατρική υπηρεσία με την οποία αρχίσαμε την επικοινωνία από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2008, μας αφήνει και αυτή με αναπάντητα ερωτηματικά.

Από τότε μέχρι σήμερα αναρωτηθήκαμε πολλές φορές ποια ισχύ έχουν τα χαρτιά με τα εθνόσημα του ελληνικού κράτους, τις υπογραφές των αιρετών αρχόντων και τις σφραγίδες της ελληνικής Δημοκρατίας.

Η εκποίηση της Βαλκανικής ΕΠΕ υπογράφεται από τη Νομαρχία και επικυρώνεται από την περιφέρεια. Μέχρι εδώ πάμε καλά. Η υλοποίησή της σύμφωνα με το νόμο πραγματοποιείται από τα μέλη της επιτροπής, τα οποία στη συνάντησή τους στις 21/1/09 δεν κατέληξαν σε κάτι συγκεκριμένο.

Εμείς περιμένουμε...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: