Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του κόμματος, επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών στην περιοχή του Μαντουδίου , που για Τρίτη μέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και έκφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι αγρότες από τα χωριά της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ στη θέση «Παλιούρια» της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Ιστιαίας. Στο μπλόκο έχουν στο πλευρό τους τις οικογένειες τους, τα 15μελή των μαθητών του Μαντουδίου που έχουν εκδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης, τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συζήτηση που έγινε ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα εξής:
«Οι μικρομεσαίοι αγρότες απορρίπτουν τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης που επιχειρεί η κυβέρνηση με τη στήριξη Μέσων Μαζικής ενημέρωσης.
Απορρίπτουν τα μέτρα κατανοώντας ότι, όχι μόνο δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματα τους, αλλά διαπιστώνοντας ότι:
Πρώτο: Είναι μέρος της αντιαγροτικής πολιτικής που σχεδιασμένα όλα τα χρόνια επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προώθησε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ. Και Δεύτερο είναι βασικό στοιχείο ενός σχεδίου που έχει στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να χτυπήσει τα μπλόκα, τις μαζικές κινητοποιήσεις.
Κεντρικό συμπέρασμα για όλους μας είναι ότι:
Τα Κυβερνητικά μέτρα δεν ικανοποιούν τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα αιτήματα αυτά αφορούν:
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος,
• κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα,
• μείωση του κόστους παραγωγής.»

Ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε επίσης:

«Δεν αρκεί μόνο η απόρριψη των μέτρων της κυβέρνησης. Υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών σημαίνει απόρριψη της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σημαίνει απόρριψη της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΣΥΝ που υπερασπίζονται την ΚΑΠ.
Αυτή η απόρριψη συνδέεται με την ένταση των προσπαθειών για το δυνάμωμα των μπλόκων, για ισχυροποίηση των μπλόκων των αγωνιστικών ομοσπονδιών και συλλόγων που στηρίζει η ΠΑΣΥ. Νέες δυνάμεις στα μπλόκα και παράλληλα ανάπτυξη δράσης μέσα στα χωριά, στα κεφαλοχώρια που θα βάλλουν σε κίνηση νέες δυνάμεις. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συναντηθεί με τη μαζική στήριξη της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, με τη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΒΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: