Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς οφθαλμίατρο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

Για την έλλειψη οφθαλμίατρου, αλλά και για τον μικρό αριθμό γιατρών, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων, διαμαρτύρεται με επιστολή της στον Διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Παπαθανασίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ευβοίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Σχεδόν κάθε χρόνο μας δημιουργείτε πρόβλημα με τους θεράποντες γιατρούς του Ασφαλιστικού μας φορέα ΟΑΕΕ.

Φέτος μας δημιουργείτε ξανά πρόβλημα με την έλλειψη οφθαλμιάτρου. Παρόλο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω μεγάλου αριθμού των ασφαλισμένων και ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 γιατροί για την εξυπηρέτησή τους από κάθε ειδικότητα, δεν υπάρχει κανένας οφθαλμίατρος με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ειδικά των συνταξιούχων που αναγκάζονται να πηγαίνουν και να πληρώνουν σε ιδιώτες γιατρούς χρήματα που δεν τους περισσεύουν προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν μπορούμε από την πλευρά μας εμείς να είμαστε συνεπείς κάθε μήνα στις υποχρεώσεις προς τον Ασφαλιστικό μας Φορέα (ΟΑΕΕ) αλλά να στερούμαστε το ύψιστο αυτό αγαθό που λέγεται υγειονομική περίθαλψη. Απορούμε γιατί κάθε χρόνο στο νομό μας δημιουργείται πρόβλημα. Αν υπάρχουν σκοπιμότητες για συγκεκριμένες εξυπηρετήσεις γιατί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τέτοιου είδους μεταχείριση;

Θεωρούμαστε ότι είμαστε ασφαλισμένοι δευτέρας ή τρίτης επιλογής. Πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε την ίδια μεταχείριση με άλλους νομούς.

Παρακαλούμε να βρεθεί άμεσα λύση ώστε οι θεράποντες γιατροί να είναι τόσοι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: