Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Συμπαράσταση στην Κούνεβα

από τους δασκάλους της Ιστιαίας

Τη δολοφονική επίθεση με οξύ, που δέχτηκε η συνδικαλίστρια εργαζόμενη Κωνσταντίνα Κούνεβα, καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ιστιαίας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν οικονομικά την εργαζόμενη μετανάστρια.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου, αναφέρονται τα εξής: "Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με οξύ που δέχτηκε η Κων/να Κούνεβα - Γενική Γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) - τη Δευτέρα 22/12/08 αργά το βράδυ όταν επέστρεφε από τη δουλειά της.Οι δυο τραμπούκοι με την απάνθρωπη πράξη, θέλησαν να «συνετίσουν» την εργάτρια μετανάστρια.

Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού μαθητή της Ε'τάξης, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Η εταιρεία στην οποία δούλευε «καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», όπως έχει καταγγείλει το Παναττικό Σωματείο Καθαριστριών.

Στην εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις αμφισβητούνται συνολικά, με αντεργατικές πολιτικές να πρωταγωνιστούν, ανοίγει ο δρόμος για τυφλά χτυπήματα κατά των εργαζομένων.

Η δράση της Κούνεβα ενόχλησε. Γιατί είναι Γενική Γραμματέας του σωματείου των καθαριστριών στην Αττική (ΠΕΚΟΜ). Γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος. Εργάτρια και μετανάστρια.

Μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται με σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και στα μάτια, ενώ η ζωή της κινδυνεύει.

Η άνανδρη και απάνθρωπη επίθεση αφορά όλους μας. Κάθε εργαζόμενο, κάθε εκπαιδευτικό. Απαιτεί την κοινή μας δράση, την ένταση του αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αποκάλυψη κάθε αυθαιρεσίας της εργοδοσίας και του κράτους.

Οφείλουμε στα πλαίσια της έμπρακτης συμπαράστασης μας να ενισχύσουμε οικονομικά την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση είναι 5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA.

Ο Σύλλογός μας αποφασίζει να καταθέσει συμβολικά στον παραπάνω λογαριασμό το ποσό των 100€ και καλεί παράλληλα όποιο συνάδελφο επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά στον ίδιο λογαριασμό την Κωνσταντίνα Κούνεβα για την αποκατάσταση της υγείας της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: