Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Απάντηση

Των Δύο Ιεραρχών


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

κ. Ιερώνυμος

και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

Απαντούν στην έκκλησή μας για τη δικιά τους παρέμβαση

στον Αγώνα των Σκυριανών

εναντίον των Μίξερ Αέρος-Αέρος




Τρίτη, 6 Γενάρη 2009

Ημέρα των Φώτων

Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος




Στις 4 Δεκέμβρη 2008 είχαμε στείλει έγγραφα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, κάνοντας γνωστούς τους αγώνες των Σκυριανών να μη μπουν – ο μη γένοιτο- οι καταστρεπτικές Μίξερ Αέρος-Αέρος στη Σκύρο.

Στα έγγραφά μας αυτά ενημερώναμε τους δυο κορυφαίους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας για την όλη υπόθεση.

Επισημαίναμε όμως, επίσης και μια άλλη παράμετρο που έχει αυτό το πρόβλημα.







Αφορά τον βέβαιο κλονισμό της ευλάβειας των Σκυρίων στον αγαπημένο Πολιούχο και Προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο το Σκυριανό.

Επισημαίναμε στους δυο ιεράρχες τη συντελούμενη δυσαρέσκεια των Σκυριανών εναντίον των καλογεροπαπάδων, αλλά και των απλών καλογήρων της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Άθωνα, που με την ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας «Αιολική Νότιας Σκύρου-Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Άθωνα» μετατρέπουν ουσιαστικά τον Άη Γιώργη το Σκυριανό σε αδίστακτο καπιταλίστα, καιροσκόπο και μπισναδόρο, συναγωνιζόμενοι στην πράξη την άλλη εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Αγιορείτικη Μονή του Βατοπέδιου.

Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης που έχουμε, για τη διάσωση των ηθικών παραδοσιακών αξιών του λαού μας, που βάλλονται τόσο προκλητικά απ’ τους καλογήρους της Λαύρας.

Τονίσαμε, πως τέτοιες φωτιές, εάν δε σβηστούνε αμέσως κινδυνεύουνε, φυσικά να μετατραπούνε σε παμφάγο και ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, που θα κατακάψει τα πάντα.

Και ζητήσαμε την παρέμβαση των δυο ιεραρχών, για να σταματήσει αυτό το κακό.

Προς τιμήν τους, οι δυο ιεράρχες μας απάντησαν πως εξετάζουν πολύ σοβαρά την υπόθεση και μας ευχαριστούν για τη συμβολή μας στην ξεκάθαρη τοποθέτηση του όλου προβλήματος.




SOS Σκύρος SOS

Ο Αγώνας Συνεχίζεται

Μη Φοβού και Ανδρίζου



Η Διευθύντρια του Μουσείου


Αναστασία Φαλτάϊτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: