Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Κινητοποιούνται στην Εύβοια


«Αγωνιζόμαστε για να έχουμε δουλειά, να καλλιεργούμε τη γη και να εξασφαλίζεται εισόδημα για να μην μπούμε στις ουρές των ανέργων. Με τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, ούτε δουλειά εξασφαλίζεται, ούτε εισόδημα για τους μικρομεσαίους αγρότες, μόνο ξεκλήρισμα μάς επιφυλάσσεται».
Με αυτήν την προοπτική, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που τις δεκαετίες του '80 και του '90 γνώρισαν με σκληρό τρόπο τι σημαίνει ανεργία για την περιοχή τους, αλλά επέλεξαν να μείνουν στη γη τους και να την καλλιεργήσουν, ξαναβγήκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΚΑΠ, στις αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων που συναποφασίζουν την αντιαγροτική επίθεση στους φτωχούς και μικρούς αγρότες.
Χτες το πρωί, στο γνώριμο σημείο, στη θέση «Παλιούρια» της Εθνικής Οδού Χαλκίδας - Ιστιαίας, κοντά στο Μαντούδι, μαζεύτηκαν απ' τα γύρω χωριά με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, στήνοντας το «μπλόκο» της Εύβοιας, για έναν «αγώνα που είναι δίκαιος και ασυμβίβαστος» όπως λένε οι ίδιοι.
Εκεί έχουν σκοπό να παραμείνουν, με τακτικούς αποκλεισμούς του δρόμου, συντονίζοντας τον αγώνα τους και τις τύχες τους με τους συναδέλφους τους στο «μπλόκο» της νεολαίας, του συνεπούς αγωνιστικού κινήματος, συσπειρωμένοι όλοι, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Στο πλευρό των γονιών μας
Μαζί τους και οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, με μπροστάρηδες τα ίδια τα παιδιά τους, που χτες - πρώτη μέρα - προχώρησαν σε μια σημαντική πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, αφού ο αγώνας των γονιών μας μας αφορά όλους», λέει ο Νίκος Λιαγκάκης, μέλος του 15μελούς του Λυκείου Μαντουδίου. Ετσι, τα δύο 15μελή, του ΕΠΑΛ και του Γενικού Λυκείου, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν επί τόπου, πήραν απόφαση συμπαράστασης που θα εκφραστεί με ψήφισμα που θα επιδώσουν και με άλλους έμπρακτους τρόπους. Επίσης, ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, με πρόταση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κηρέως.
ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: