Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Για το οικόπεδο στο Μυλάκι

Σε συμφωνία με τη Δήμαρχο Ταμυναίων, για την ανάληψη δράσεων που στοχεύουν στη διάσωση και ανάπλαση του κτήματος στο Μυλάκι, προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια της ΔΕΗ για εγκατάσταση σε αυτό λιθανθρακικής μονάδας, προχώρησε η «Συντονιστική επιτροπή μαζικών φορέων, ενάντια στην ίδρυση λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι».

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Σ.Ε. των φορέων, αποτελούμενη από τους κ. Γ. Λαγανά, Β. Σπίθα, Ν. Στουπή και Χρ. Φούντα, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ταμυναίων κ. Κ. Καράπα, προκειμένου να της εκφράσει τις ανησυχίες της για τις καθυστερήσεις ως προς την ανάπλαση της περιοχής «Στάχτες Μυλακίου».

Ως γνωστόν, την εν λόγω δημοτική έκταση, εποφθαλμιά η ΔΕΗ, για να εγκαταστήσει λιθανθρακική μονάδα. Η αντιπροσωπεία υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ταμυναίων για τη σύσταση επιτροπής (30/09/08) και ρώτησε για την τύχη της πρότασης ανάπλασης, που κατέθεσαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της Σ.Ε.



Παράλληλα ζήτησε να πληροφορηθεί την τύχη της αρχιτεκτονικής πρότασης ανάπλασης του χώρου που υπέβαλε η επιτροπή τεχνικών της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί η εν λόγω επιτροπή, ενώ οι ημερομηνίες τρέχουν. Σημείωσε δε ότι η Συντονιστική Επιτροπή με έγγραφο της έχει καθορίσει τους εκπροσώπους της.



Σε απάντηση της, η κ. Δήμαρχος ανέφερε οτι:

α) Η επιτροπή θα συνεδριάσει στην πορεία, με την παρουσία και του καθηγητή κ. Βαρνάβα, που εκπονεί σχετική μελέτη και εξετάζονται οι όποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί.

β) Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής δύο γηπέδων, που βρίσκονται στη φάση τοποθέτησης τάπητα και έχουν αγοραστεί δύο ξύλινοι οικίσκοι, για να εγκατασταθεί εκεί η ομάδα μελέτης και να λειτουργήσει στη συνέχεια σαν περιβαλλοντικό κέντρο.



Ανάγκη για ετοιμότητα και δράσεις

Οι εκπρόσωποι της Σ.Ε. τόνισαν οτι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και να τηρηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ώστε να εκπληρωθούν οι τυπικοί όροι της παραχώρησης από την Κ.Ε.Δ. στο Δήμο του κτήματος και να υπάρχει ετοιμότητα και για αίτηση παράτασης της σύμβασης παραχώρησης, ενώ υπογράμμισαν ότι το κτήμα πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Δήμου. Προτάθηκε μάλιστα να οργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου στα μέσα Ιανουαρίου 2008 συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων, ώστε να οριοθετηθεί το κτήμα, να τοποθετηθούν πινακίδες και να γίνει η δενδροφύτευση, με βάση το σχέδιο ανάπλασης.

Η κ. Δήμαρχος αποδέχτηκε τις προτάσεις της επιτροπής και συμφωνήθηκε συνάντηση αμέσως μετά τις γιορτές, προκειμένου να ελεγχθούν τα πεπραγμένα και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Τέλος η αντιπροσωπεία της Σ.Ε. δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ενημερώνει σχετικά τους πολίτες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: