Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Υπεύθυνη για πληροφορίες:

κ. Μπόσκοβιτς Σταυρούλα

Καθηγήτρια Αγγλικών

Τηλ.: (22210) 77599 Χαλκίδα, 18 Σεπτεμβρίου 2008



Δελτίο τύπου



Οι εργασίες της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού κατά το τρέχον σχολικό έτος 2008-2009



Η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας κάνει γνωστό ότι, στα πλαίσια της προώθησης της επιστήμης και της γνώσης, συνεχίζει τις επιστημονικές και διδακτικές της δραστηριότητες και για το σχολικό έτος 2008-2009. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το χώρο, της Αστροφυσικής- Αστρονομίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Παράλληλα οι επισκέπτες της Εστίας θα έχουν τη δυνατότητα, καιρού επιτρέποντος, να πραγματοποιήσουν παρατήρηση του Ήλιου με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και κατάλληλων προστατευτικών φίλτρων.

Έτσι, οι μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα, παράλληλα με το διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των μαθηματικών εννοιών και εννοιών της Πληροφορικής, να γνωρίσουν και ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των εννοιών και των νόμων που διέπουν το Σύμπαν σε συνδυασμό και με την αστρονομική παρατήρηση.

Λόγω του αυξημένου αριθμού των σχολείων που επισκέπτονται την Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, παρακαλούνται τα σχολεία που ενδιαφέρονται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Έναρξη 1η Οκτωβρίου 2008.



Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι



Άρης Μαυρομμάτης Αντώνιος Αντωνίου

Μαθηματικός, Ερευνητής Παν/μίου Αιγαίου Μαθηματικός- Δρ. Αστροφυσικής

Δ/ντής της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Παν/μίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: