Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Μια καινούρια, αυτή τη φορά, απειλή



Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2008
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος




Απ’ το Βουνό θα μεταναστεύσουν
στις θάλασσές μας
οι απαίσιες Στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος;


Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας και τι άλλο θ’ ακούσουν τ’ αυτιά μας;
Άλλοι επίδοξοι θηρευτές της πατρίδας μας εμφανίστηκαν.
Μετά από τους Μαμωνόπληκτους καλογέρους της Λαύρας του Άθωνα, που θέλησαν να καταστρέψουν με τις απαίσιες, από κάθε άποψη, παστρικές Μίξερ Αέρος-Αέρος, τις γνωστές κατ’ ευφημισμόν ανεμογεννήτριες, το Άγιό μας Βουνό, τώρα άλλοι επίδοξοι κυνηγοί εμφανίστηκαν. Είναι κι αυτοί κυνηγοί των επιδοτήσεων απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το φουκαρά μας λαό, που τον ξεζουμίζει αδίστακτα το ανεγκέφαλο κράτος.
Για να κάνουν όχι μόνο τελείως άχρηστα, αλλά και φανερά καταστροφικά για τον τόπο μας έργα, στο όνομα δήθεν του σωσμού του πλανήτη.
Παρουσιάστηκαν τώρα νέοι εχθροί χτυπώντας, χωρίς δισταγμό και ντροπή παραθαλάσσιες περιοχές και τις θάλασσες της πατρίδας μας Σκύρου.
Θα έχετε, ίσως, ακούσει τις προτάσεις που έγιναν για την εγκατάσταση μιας γιγαντιαίας σειράς από Μίξερ, τώρα πια Θαλάσσης- Αέρος-Αέρος, που θα μαντρώνει την ενάλια Σκύρο από το Παλαμάρι μέχρι τη Σκάλα του Αγίου Δημητρίου.
Γιατί, λέει, ο αέρας σ’ αυτή την περιοχή είναι παγκόσμια ξακουστός και στ’ αλήθεια μοναδικός!!! Και παρόμοιός του, αφήνουν να εννοηθεί, δεν υπάρχει πουθενά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη της γης.




Αυτές είναι σε γενικές γραμμές και στην πραγματικότητα, χωρίς ίχνος καμιάς υπερβολής, οι προτάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγο καιρό.
Ευτυχώς και πάλι, η πρωτοπορία των Σκυριανών, που αντιπροσωπεύει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους τους Σκυριανούς, όχι μονάχα της Σκύρου αλλά και τους όπου γης, έβαλε με αποφασιστικό και έλλογο τρόπο τα πράγματα στη θέση που πρέπει.
Ακούς εκεί, οι στρίγκλες να μαγαρίσουν με την απαίσια θέα τους και τις γενικότερες καταστροφικές τους συνέπειες, που τώρα πια μας είναι απολύτως γνωστές, την πανέμορφη και ζωτικότατης σημασίας για την πατρίδα μας όλη τούτη περιοχή.
Παρακολουθούμε το θέμα με πολλή προσοχή. Και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι έχουμε γίνει κύριος στόχος από δυνάμεις που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την κακοποίηση και τελικά την καταστροφή του νησιού μας.
Πρώτα, οι άπληστοι Μαμωνόπληκτοι καλόγεροι της Λαύρας του Άθωνα, μετά τα κουτοπόνηρα, αλλά πλην επικίνδυνα και τούτα λαμόγια της ΔΕΗ.
Και τώρα, να θέλουν να μας ανοίξουν και άλλο μέτωπο, επιζητώντας, ο μη γένοιτο, την καταστροφή της παραπάνω παραθαλάσσιάς μας περιοχής.
Συμπατριώτες μου, όπως βλέπετε, ο Αγώνας δεν τέλειωσε.
Ο εχθρός καραδοκεί να χτυπήσει σε στιγμή που θα μας βρει, πιθανόν, κοιμισμένους.
Γι αυτό, αγρυπνείτε!
Και η απόφαση να συνεχίσουμε τον Αγώνα, ας ατσαλώνει καθημερινά την καρδιά μας.


Η Διευθύντρια του Μουσείου

Αναστασία Φαλτάϊτς


SOS Σκύρος SOS

Φωνή Λαού
Οργή Θεού

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκυειανοί γερά.

Ανώνυμος είπε...

Καλάρε παιδιά στη θάλασσα τι σας πειράζει;

Ανώνυμος είπε...

siga mi valoun anemogenitries sti thalassa.Den simferoi