Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει το ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας στο σύνολό του, γιατί λειτουργώντας με λογικές περασμένων δεκαετιών, καταδικασμένες στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, μετέτρεψε τη διαδικασία τοποθέτησης των πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών στο Νομό μας, σε παρωδία.
Το «κόλπο» είναι απλό και ακολουθεί τα παρακάτω στάδια:
Αρχικά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν γνωστοποιεί στους νεοδιόριστους όλα τα κενά που υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση τοποθετούνται στις θέσεις που τους παρουσιάζονται με βάση αντικειμενικά και μετρήσιμα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία προβλέπονται από το νόμο.
Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη και των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια !!! κάνουν νέους κύκλους αποσπάσεων, στους οποίους οι τοποθετήσεις γίνονται χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο και με βάση ρουσφετολογική λογική, σε νέες θέσεις που δεν είχαν δοθεί στην αρχή, και κανείς εκτός από τους ίδιους δε γνωρίζει.
Τέλος ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με δική του απόφαση και πράξη!!! αποσπά κατ’ εξαίρεση (στα πλαίσια της συνέχισης του θεάρεστου έργου της προκατόχου του…) όσους δεν εντάχθηκαν στις παραπάνω κατηγορίες. Δήθεν μόνο για ένα δίμηνο αρχικά, το οποίο διάστημα αργότερα γίνεται ολόκληρη σχολική περίοδος.
Έτσι λοιπόν έχουμε δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών, τους «πολλούς» και τους «κολλητούς»!!
Τέτοιες λογικές είναι ξεκάθαρο πως δε γίνονται αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνουμε απερίφραστα πως θα μας βρίσκουν αντιμέτωπους όσοι τις εφαρμόζουν και τις εφάρμοζαν.
Απαιτούμε από όλους και ιδιαίτερα από τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ να λειτουργούν με απόλυτη σοβαρότητα στα πλαίσια των αρχών της αξιοκρατίας, της ισότητας και της απόλυτης διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: