Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;


http://roides.wordpress.com/
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,


Ο όσιος σε τρυφερές στιγμές με μια φίλη του
Το Υπουργείο Θρησκευμάτων επέτρεψε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, δεσπότη σε Σπάτα, Χαρβάτι, Πικέρμι, Κορωπί, Λούτσα, Λιόπεσι και τοποτηρητή σε Κακοσάλεσι, Μαυροσουβάλα, Αυλώνα, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Χασιά, Μενίδι Λιόσια κλπ. να απευθυνθεί στους μαθητές της περιοχής του και να επέμβει σε μια διδακτική ώρα. Συνεχίζεται δηλαδή η λαϊκοθρησκευτική πασοκική παράδοση της επέμβασης της Εκκλησίας στα της Παιδείας:

«Προς Τους μαθητές τών Γυμνασίων και Λυκείων τής Ανατολικής Αττικής …..Σε λίγες μέρες, η Μητρόπολή μας θα έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει για ένα περίπου μήνα το σημαντικότερο ίσως κειμήλιο της Ρωσικής συνείδησης και παράδοσης, τα λείψανα του …αγίου Σεραφείμ τού Σάρωφ.………. Το δώρο που μας κάνουν οι Ρώσοι αδελφοί μας είναι ανεκτίμητο. Είναι η πρώτη φορά που το σώμα του βγαίνει από τη Ρωσία. Γι’ αυτό και θα τον συνοδεύσει έως τη χώρα μας μια ολόκληρη αποστολή από 30 άτομα. …… Γι’ αυτό και ζήτησα από τους Θεολόγους σας, με την άδεια των Διευθυντών, να αφιερώσουν μία ώρα μαθήματος στο πρόσωπό του. … Όσοι μπορείτε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, να έλθετε στην υποδοχή του στον Ιερό Ναό τού Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης, θα ωφεληθείτε αφάνταστα. Όσοι πάλι δεν μπορείτε εκείνη την ώρα, ελάτε στο Ναό, όποτε θέλετε, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου. Από την ώρα εκείνη μέχρι και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το Λείψανό του θα βρίσκεται στο Ναό τής Παναγίας Σουμελά, στο Μενίδι. …. Απορρίψτε με όλη τη δύναμή σας τους ψεύτικους θεούς, τις υποκριτικές θρησκείες, τα χωρίς αλήθεια θρησκευτικά λόγια. ……Ο Επίσκοπός σας».

Ο κ. Χατζηνικολάου δεν φαίνεται να πιστεύει στις θρησκευτικές ελευθερίες. Ζητούσε 40 στρέμματα και οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση για την ανέγερση «Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού» στα Σπάτα. Επικαλείτο το καλό παράδειγμα της σαουδαραβικής τυραννίας που χρηματοδοτεί ισλαμικά κέντρα. Παράλληλα αρνιόταν «να γίνει ένα μουσουλμανικό καθίδρυμα» στην περιοχή του «που δεν έχει μουσουλμανικό στοιχείο» (1-8-’04), ανάλογο προφανώς με τον τεράστιο ορθόδοξο πληθυσμό του πατριαρχικού κέντρου του Σαμπεζύ στην Ελβετία, ή με τους πολυπληθείς ορθόδοξους της κομμουνιστικής Κούβας. Ευτυχώς οι ιμάμηδες είναι πιο ανεκτικοί από τον κ. Χατζηνικολάου και εκατοντάδες ορθόδοξων ναών, επισκοπών, μονών, πατριαρχείων, λειτουργούν ελεύθερα σε δεκάδες μουσουλμανικές χώρες, και αλλού. Ακόμη και στην Τύνιδα με αριθμό ορθόδοξων πιστών μικρότερο από 40, χωρίς ούτε ένας από αυτούς να είναι αυτόχθων, λειτουργεί μεγάλος ναός της μητρόπολης Καρθαγέννης και πρεσβυτέριο στο κέντρο της πόλης, ενώ στο Σφαξ και στη Τζέρμπα παραμένουν στην ιδιοκτησία της μητρόπολης δυό ναοί των παλιών Ελλήνων σφουγγαράδων χωρίς ούτε έναν πιστό σήμερα και χωρίς κάποιος χότζας να έχει ζητήσει την κατεδάφισή τους, όπως έγινε με τα ωραία τζαμιά που λειτουργούσαν κάποτε στην Σατραπεία του κ. Χατζηνικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: