Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων Λαών της Λατινικής Αμερικής




Ο αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια κορυφώνεται στον Αμερικάνικο νότο.
Ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Βολιβία κάνει αυτούς που ποθούν την ελευθερία να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Όχι για να υπερασπιστούν μία κυβέρνηση με σοσιαλιστικό και φιλο-ιθαγενές προσωπείο, αλλά για να υπεραμυνθούν του λαϊκού αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.
O αγώνας του λαού της Βολιβίας ξεπερνά τα στεγανά του «νόμιμου» ή του συνταγματικού. Είναι πολύ πέρα από αυτό. Σήμερα σε αυτή την γη που ανέτρεψε δεκάδες φορές τα σχέδια του φιλελεύθερου συρφετού, ο αγώνας πηγάζει από την ένωση των αντιεραρχικών παραδόσεων των τοπικών κοινωνιών με τους αγώνες των αγροτών, των μεταλλωρύχων, των αγωνιστών των δρόμων των πόλεων. Είναι αυτός ο κοινωνικός ιστός που υποχρεώνει την κυβέρνηση του Μοράλες να υλοποιεί τις απαιτήσεις της λαϊκής βάσης. Είναι αυτή η από τα κάτω ακηδεμόνευτη ένωση που κατατρόπωσε την προσπάθεια των ακροδεξιών γαιοκτημόνων και βιομήχανων να σηκώσουν κεφάλι και να καταπνίξουν τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Η διεκδίκηση της «αυτονομίας» της πλούσιας φασιστικής Βολιβιανής αριστοκρατίας σκοπό δεν έχει την ανατροπή των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μοράλες. Σκοπό έχει να συντρίψει την φυσική και ελεύθερη ένωση των καταπιεσμένων. Τις οργανώσεις λαϊκής βάσης, τα ακομμάτιστα εργατικά και αγροτικά συνδικάτα, τις επιτροπές αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα. Σκοπό έχει να φιμώσει την πνοή της ελευθερίας και της αντίστασης που ξεκινώντας από εκεί εμπνέει όλο τον λατινοαμερικάνικο λαό, τον κόσμο ολόκληρο.
Στην Βολιβία, στην Αμερική ολόκληρη, στην Ευρώπη , την Αφρική ο αγώνας για την ελευθερία, αξιοπρέπεια , ευημερία και αυτοδιεύθυνση του ανθρώπου συνεχίζεται αμείωτος μέχρι την τελική νίκη.

Βίντεο: Bolivia para todos


indymedia

1 σχόλιο:

akrat είπε...

και με τι ιδεολογικά εφόδια αυτοί οι ΔΥΣΜΟΙΡΟΙ ΛΑΟΙ αγωνίζονται???
ένα μάτσο χάλια...