Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ


Με τον γνωστό πλέον δεικτικό και καυστικό τους τρόπο επανήλθε με νέα ανακοίνωση του, σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών στη Σκύρο, το ζεύγος Φαλτάιτς, από τη Βιγλατορία του Παλαιόπυργου της Σκύρου.

Αφορμή για τις νέες ανακοινώσεις αποτέλεσε η επίσκεψη στο νησί εκπροσώπων της ΔΕΗ, που έχουν ως στόχο να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα αιολικά πάρκα, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας λοιπόν τα τελευταία τεκτενόμενα, η επιστολή των Φαλτάιτς αναφέρει τα ακόλουθα:



«Η Σκύρος, λέει, έχει τον πιο φρέσκο αέρα!!!

Κι αυτό μας χρειάζεται.

Μπαίνουμε κι εμείς στο χορό για τις Στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος.

Θα πληρώνετε βέβαια σχεδόν διπλάσιο το λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά τι θέλετε τώρα, να μη πληρώνετε τίποτα για τον «οικολογικό» (sic), δηλαδή κοπανιστό αέρα που σας πουλάμε;

Και μη νομίζετε. Κάτι τι το καλό θα βγει και για σας Σκυριανοί, όταν μπει κι η ΔΕΗ στο παιχνίδι και συμπράξει μαζί με τα άλλα μεγάλα λαμόγια της αρπαχτής και τους θεομπαίχτες και αγιογδύτες, που περιμένουνε σαν κοράκια να βουτάνε την παχυλή επιδότηση από κάθε τερατομηχανή ανεμομαζέματος και ανεμοσκορπίσματος, που θέλουν να φυτέψουν στη Σκύρο.

Αλαλούμ. Αλαλούμ.

Δε μπορείς πια να βρεις καμμιά άκρη με τους παπαγάλους που στέλνουνε απανωτά στο νησί μας Ε.Ε., υπουργεία, επιτροπές, εταιρείες, ρασοφόροι και κάθε άλλου είδους καταραμένα κοράκια, που έχουνε ξεσαλώσει και τρέχουν τα σάλια τους με την προοπτική κολοσσιαίων επιδοτήσεων, που βέβαια θα βγουν απ' τις πλάτες της φτωχολογιάς του λαού μας, που την ξεζουμίζουν ανελέητα με φορομπηξίες, μέχρι θανάτου.

Αλαλούμ. Αλαλούμ.

Όλα αυτά γράφονται μ' αφορμή της επίσκεψης στο νησί μας εκπρόσωπων της ΔΕΗ και της συζήτησης που είχαν μαζί τους τα στελέχη του αγώνα, που παλεύουν σκληρά εδώ και καιρό για να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή του νησιού μας από την -ο μη γένοιτο-εγκατάσταση των Μίξερ Αέρος-Αέρος.

Ήρθαν, λέει, να ενημερώσουν τους ιθαγενείς Σκυριανούς, που μας βλέπουν περίπου σαν τους Παπούα και τους ερυθρόδερμους Ινδιάνους των περασμένων αιώνων, που τους εξαγοράζαν και καταπατούσαν τη γη τους, δίνοντάς τους χάντρες χρωματιστές, καθρεφτάκια και άλλα λιλιά, για να παίζουν και να στολίζονται.

Η συζήτηση απ' την αρχή έδειχνε φανερά, ότι δεν θα κατέληγε σε καμιά σοβαρότητα.

Οι άνθρωποι ήταν άσχετοι πέρα για πέρα και ανίκανοι να προτείνουν ένα οποιοδήποτε σοβαρό επιχείρημα.

Ήταν παντελώς για γέλια και κλάματα.

Όπως άλλωστε το ίδιο έχει συμβεί μέχρι τώρα με τους αξιολύπητους μεν, πλην φαμφαρόνους και κορδολούρηδες δήθεν σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν παρουσιαστεί σαν εκπρόσωποι του α ή β φορέα.

Αλαλούμ. Αλαλούμ.

Η αλήθεια είναι πως σε φέρνουνε σε δύσκολη θέση για το πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζει κανείς. Με ευγένεια, όπως απαιτεί η αγωγή και παράδοση που έχουν διδαχτεί απ' τα παιδικά τους χρόνια οι Σκυριανοί, με πνεύμα φιλοξενίας;

Ή να λένε τα πράγματα με την πραγματική τους ονομασία;

Αλλά ευτυχώς, τώρα οι Σκυριανοί έχουν ξεπεράσει τούτο το σύνδρομο και δεν μασούνε τα λόγια τους.

Αποτέλεσμα, να τα μαζεύουν κάθε είδους λαμόγια και να μας αδειάζουν τη γωνιά, το ταχύτερο.

Πλην, πλην. Μη ξεθαρρεύεστε.

Αυτοί ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Εσύ τους φτύνεις κι αυτοί σου λένε «ευχαριστώ», γιατί υποτίθεται πως τους δρόσισες.

Μ' άλλα λόγια, στην αναφορά που θα κάνουν για τα πεπραγμένα της αποστολής τους στη Σκύρο, προκειμένου να πείσουν τους «χαχόλους» του τόπου, θα αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε και η απαιτούμενη συζήτηση με τους ντόπιους κι ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης του λαού, σύμφωνα με το δημοκρατικότερο τρόπο.

Αλαλούμ. Αλαλούμ. Η αλήθεια είναι μαλώτρια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: