Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

«ΔΙΡΦΥΣ»


Εθελοντικός Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων.

Επιτακτικό αίτημα της εποχής μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό της επιβίωση του ανθρώπου και την εξασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας.
Ένα αίτημα-στόχος, που οι κρατικοί φορείς δεν έχουν δώσει την πρέπουσα προσοχή και δεν έχουν επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση αλλά και καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.
Το έλλειμμα αυτό που παρατηρείται από τους υπεύθυνους, έρχονται να αναπληρώσουν οι πολίτες που σε πολλά μέρη της Ελλάδας οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν φυσικές καταστροφές
και όχι μόνο, αν σκεφτεί κανείς πως οι περισσότερες πυρκαγιές γίνονται εσκεμμένα.
Έτσι λοιπόν και στην περιοχή μας δημιουργήθηκε ο « Εθελοντικός Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων», με σκοπό την προστασία του δάσους από πυρκαγιές, τη βοήθεια σε ανθρώπους και οικογένειες που θα βρεθούν σε ανάγκη κατά τη διάρκεια των μεγάλων χιονοπτώσεων και γενικά να γίνονται αρωγοί σε συνανθρώπους μας σε κάθε μορφής φυσική καταστροφή από πλημμύρες, σεισμούς κ.λ.π.
Στις 9-7-2008 έγιναν οι εκλογές στο νεοσύστατο σύλλογο και στις 13-7-2008 συνήλθαν οι εκλεγμένοι για να εκλέξουν πρόεδρο και τα άλλα μέλη του συμβουλίου.
Το Δ.Σ. έχει ως εξής
Πρόεδρος Ντεγιάννης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος Βαρτζής Αθανάσιος
Γραμματέας Κόλιας Κωνσταντίνος
Ταμίας Παλαιολόγος Σπύρος
Έφορος Υλικού Κυριακάκη Ελένη

Εξελεγκτική Επιτροπή

Σκριβάνος Δημήτριος Πρόεδρος
Παλαιολόγος Κωνσταντίνος Μέλος
Φιλοπούλου Νικολέτα Μέλος.
Ήδη το καλοκαίρι ο Σύλλογος ενεργοποιήθηκε αποκλειστικά στην προστασία του δάσους από τις φωτιές.
Κάθε βράδυ με βάρδιες είχαν στήσει παρατηρητήριο στη θέση «Συκά» ενώ αργότερα μετέφεραν το παρατηρητήριο στη θέση «Βράχος» όπου και προχώρησαν και σε ξυλοκατασκευή μικρού φυλακίου.
Το κλιμάκιο των Στροπώνων φύλαγε με περιπολίες από Στρόπωνες μέχρι Αι Γιώργη Λάμαρης.





Ευχαριστήρια του Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων «ΔΙΡΦΥΣ»

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τα μέλη του Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων με το διακριτικό τίτλο «ΔΙΡΦΥΣ», χειροκροτούν την άμεση ανταπόκριση της εταιρείας ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ που εδρεύει

στη Θήβα, η οποία δια μέσου της κ Ελένης Βαβουλιώτη, χορήγησε σε όλα τα μέλη του προαναφερόμενου συλλόγου βαμβακερή πορτοκαλί φόρμα (παντελόνι- σακάκι) και τρακτερωτά άρβυλα. Τον διακριτικό αυτό ρουχισμό και υπόδηση θα φέρουν τα μέλη του συλλόγου κατά τις ώρες εθελοντικής Πυροφύλαξης και κατάσβησης πιθανής πυρκαγιάς.
Ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ντεγιάννης Αθανάσιος Κόλιας Κωνσταντίνος


Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων με το διακριτικό τίτλο «ΔΙΡΦΥΣ», χειροκροτούν την άμεση ανταπόκριση της εταιρείας Α/φοι Λειβιδιώτη. Είδη υγειηνής-πλακιδίων-ξυλείας, που εδρεύει στο Σχηματάρι, η οποία, δια μέσου του κ. Γεώργιου Λειβιδιώτη, προσέφερε στον προαναφερόμενο σύλλογο την απαιτούμενη ξυλεία για να στηθεί το πρώτο πυροφυλάκιο στην περιοχή της Δίρφης.
Ευχαριστούμε και ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές.


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ντεγιάννης Αθανάσιος Κόλιας Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: