Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Το «ακροδεξιό» σόφισμα του «αριστερού πατριωτισμού»




Η ενσωμάτωση της παραδοσιακής αριστεράς στις ιδεολογίες της Νέας Εποχής, δηλαδή η εγκατάλειψη των επαναστατικών αριστερών παραδόσεων, έδωσε χώρο για νέες πατριδοκαπηλίες: ξέθαψε τους βρικόλακες της «εθνικοφροσύνης»!!!
Έρχονται σήμερα όλα τα απομεινάρια των μεταξικών, χουντικών και ιστορικών ακροδεξιών παρακρατικών να πλατσικολογήσουν δημαγωγικά εκ νέου πάνω στον πατριωτισμό και επιχειρούν να «θάψουν» την αριστερή επαναστατική παράδοση με το στίγμα του αντιπατριωτισμού. Οι ιστορικοί δωσίλογοι κατηγορούν για δωσιλογισμό εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα όσο κανένας άλλος.
Ένα από τα δόλια τεχνάσματα αυτής της νέας «εθνικόφρονης» πατριδοκαπηλίας του ΛΑ.Ο.Σ και των ακροδεξιών παρακρατικών που στεγάζει είναι το παρακάτω σόφισμα: «Πατριωτική αριστερά: Μύθος ή πραγματικότητα»!!!
Για οικονομία χώρου θα προβούμε σε κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις.
Πρώτη. Η ίδια η έννοια «πατριωτική αριστερά» είναι ένα σόφισμα απάτης. Συνθέτει ένα κοινωνικό αίσθημα και συναίσθημα (μια μορφή δηλαδή της λαϊκής συνείδησης) που είναι ο «πατριωτισμός» με μια ιδεολογία που είναι η «αριστερά», δηλαδή μια κοσμοθεωρία και πρακτική. Ο «πατριωτισμός» δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Όταν λειτουργεί σαν ιδεολογία αυτό είναι ο εθνικισμός του καπιταλισμού και των εξουσιών του. Μια καπιταλιστική ιδεολογία που καπηλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα των λαϊκών μαζών.
Μια τέτοια καπηλεία επιχειρείται σήμερα από τα «παιδιά» και τους «εγγονούς» των δωσίλογων εθνικοφρόνων…
Οι όροι συνεπώς «πατριωτική αριστερά», «αριστερός πατριώτης» κ.λ.π, δεν είναι μόνο όροι που σηματοδοτούν θεωρητική και πολιτική άγνοια και αφέλεια, αλλά είναι και όροι δολιότητας και εξαπάτησης των αφελών.
Είναι τεχνάσματα που κηδεύουν την αριστερά και την ιστορία της και απλώς δέχονται ότι κάποιοι αριστεροί είναι και «πατριώτες». Έρχονται δηλαδή οι αμαθείς και πατριδοκάπηλοι να ορίσουν (ποιοι αυτοί οι επίγονοι του μίσους κατά των λαϊκών κινημάτων που αγωνιζόντουσαν για την πατρίδα και τα σοσιαλιστικά ιδανικά), τον «πατριωτισμό», να στιγματίσουν τη θεωρία και την πράξη της Αριστεράς και να μας κάνουν την υποχρέωση να ξεχωρίσουν κάποιους αριστερούς σαν «πατριώτες»!!!
Και να αναρωτηθούν αν αυτοί οι «αριστεροί πατριώτες» είναι μύθος ή πραγματικότητα!!!
Ας μελετήσουν πρώτα, οι αδαείς και οι κάπηλοι, τη θεωρία, την ιστορία και την πρακτική των αριστερών κινημάτων και μετά να βάζουν τις ύπουλε και προβοκατόρικες ετικέτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2666

Δεν υπάρχουν σχόλια: