Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε
Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Εύβοια θέλουμε να σας καταθέσουμε τις παρακάτω σκέψεις και προβληματισμούς μας.
Θα έχετε ενημερωθεί για την πρόσφατη θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την μονάδα λιθάνθρακα 800 MW στο Αλιβέρι από την ΔΕΗ.
Μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με πρώτη ύλη το πιο «βρώμικο» καύσιμο, τον λιθάνθρακα, θα είναι η τελευταία φάση της ολοκληρωτικής περιβαλλοντικής κατάρρευσης, σε μια ήδη σοβαρά επιβαρυμένη περιοχή όπως είναι το Αλιβέρι. Μιας περιοχής που το περιβάλλον της, δέχθηκε στο παρελθόν την πιο βάναυση κακοποίηση του, από την ληστρική λιγνιτική εκμετάλλευση και συνεχίζει να δέχεται, με την τοξική και ραδιενεργό τέφρα, με το πυρολυτικό πετρέλαιο και το πετ κωκ, που τόσα χρόνια καίνε στην περιοχή, με τα τοξικά στερεά και υγρά που χύνονται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα και με τις τεράστιες ποσότητες τοξικών αερίων ρύπων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Κύριε Πρόεδρε

Οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου εκφράζουν την ριζική αντίθεσή τους στην μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, μέσα από τις ανακοινώσεις και τις κινητοποιήσεις των συλλόγων περιβάλλοντος και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής Μαντουδίου με επικεφαλής την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Κηρέως και τον Σύλλογο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κηρέως, έκφρασαν την αντίθεσή τους στη μονάδα λιθάνθρακα στην περιοχή τους μέσα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Μαντούδι στις 21 Μαρτίου, με αποτέλεσμα μια προσωρινή υπαναχώρηση, χωρίς να έχει εκλείψει ο κίνδυνος επαναφοράς του θέματος.

Οι πολίτες της Εύβοιας όπως εκφράζονται μέσα απο το δίκτυο είκοσι συλλόγων και κινήσεων πολιτών του Νομού, διατρανώνουν την θέλησή τους : Καμιά μονάδα λιθάνθρακα στο νομό.



Κύριε Πρόεδρε

Σας ζητούμε να πάρετε ξεκάθαρη θέση ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του λιθάνθρακα στην ομιλία σας στην Χαλκίδα, γιατί στο νομό επώνυμα στελέχη σας έχουν ταχθεί υπέρ των μονάδων λιθάνθρακα και η στάση άλλων στελεχών σας δημιουργεί συγχύσεις στους πολίτες.

Οι φορείς της Εύβοιας :

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβεριου

Κίνηση πολιτών Αλιβερίου η «Παρέμβαση»

Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Παράρτημα Αλιβερίου

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλλογος Μυλακίου Ταμυναίων Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλά Ταμυναίων

Σύλλλογος Δρυς

Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Αλιβερίου

Σύλλογοι Γονέων Α & Β Νηπιαγωγίων Αλιβερίου και Α' Δημοτικού

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

Δίκτυο κινήσεων πολιτών και Συλλόγων Νομού Ευβοίας (συμμετέχουν 20 φορείς της Εύβοιας)

Χαλκίδα 20 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: