Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

«Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών»

Στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών», την οποία συντονίζει Πανελλαδικά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008 ορίστηκε ως ημέρα έναρξης του εθελοντισμού με σκοπό τη μέτρηση του επίπεδου ευαισθητοποίησης όλων μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος θα συμμετέχει σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια, μαζί με πολίτες, φορείς της πόλης, σχολεία και τοπικούς συλλόγους (έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο για τη συμμετοχή τους), για τον καθαρισμό των ακτών της πόλης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια, η οποία εκτός της εθελοντικής δράσης για την ευπρέπεια των ακτών μας, εμπεριέχει και ποιοτικά στοιχεία, καθώς στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν ειδικά δελτία καταγραφής απορριμμάτων της HELMEPA, τα οποία θα παραλάβει προς επεξεργασία, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τόσο σε ότι αφορά την πόλη μας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν τη δυνατότητα προβολής της εκστρατείας, για την ευαισθητοποίηση και εθελοντική συμμετοχή των πολιτών.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων, στο τηλ: 22210 85666 και στην ηλεκτρ. Δ/νση dchalkis@otenet.gr , μέχρι και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνει η συγκρότηση των ομάδων και ο καθορισμός του χώρου δράσης των, σε συνεργασία με τα συνεργεία καθαριότητας που έχουμε οργανώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: