Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ.5 με τίτλο :
«Η 26 Σεπτεμβρίου»
Κ ατά τα λοιπά, συνεχίζεται να πλανάται στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου η απειλή των εκλογών. Όπως είναι γνωστό, ως τον Μάρτιο γίνονται με λίστα. Κατά τη νέα εκδοχή, κρίσιμη ημερομηνία είναι η 26 Σεπτεμβρίου. Τότε η Βουλή συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας. «Ως τώρα», εξηγείται, «αν ο Καραμανλής έκανε εκλογές, τότε θα γινόταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφεξής, όμως –και ως τον Μάρτιο-υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα είναι ο ίδιος ο Καραμανλής. Αν κάνεις εσύ εκλογές, έχεις σαφές πλεονέκτημα». Κάπως με ανησυχούν αυτές οι αντιλήψεις.

Από την πρώτη σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«Κύριο άρθρο –Το επόμενο βήμα…»
Η

λύση που δόθηκε στην «Ολυμπιακή» ήταν αναγκαία. Όχι γιατί το επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά γιατί έπρεπε να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία ημών των φορολογουμένων. Η λύση που δόθηκε ήταν επίσης καλή. ΣΕ αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή τη φορά, ο υπουργός Μεταφορών κέρδισε τη συναίνεση της Κομισιόν. Αυτό εξασφαλίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μπορεί να προχωρήσει χωρίς τα βάρη των χρεών της παλιάς «Ολυμπιακής». Βεβαίως, αυτή τη φορά η συγκυρία δεν ευνοεί την πώληση μιας, έστω καθαρής από χρέη, αεροπορικής εταιρείας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση πλήττει τις αερομεταφορές και οι επενδυτές δεν κάνουν ουρές για την αγορά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Η καλή δουλειά που έκανε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση στον χειρισμό του χρονίζοντος θέματος πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί. Παρά την αρνητική συγκυρία οφείλει να εξασφαλίσει ότι σύντομα οι έξι κύκλοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Από την 5η σελίδα της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» με τίτλο :
«Για παρενοχλήσεις μιλούν οι Τούρκοι»
«Ο

μαλά πράγματα» χαρακτήρισε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, την «παρενόχληση», όπως είπε, «τουρκικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου από ελληνικά». Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους ο Τούρκος στρατηγός ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν προβλήματα στο ζήτημα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας στης Ε. Ε. και την Κύπρο» και τόνισε ότι «υπάρχουν έγγραφα ως προς τις σχέσεις του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε. Η Τουρκία ακολουθεί κατά γράμμα ό,τι αναφέρουν τα έγγραφα αυτά». Να σημειωθεί ότι το τρέχον έτος είναι η χρονιά με το ρεκόρ από πλευράς αριθμού ανακοινώσεων του τουρκικού γενικού επιτελείου για «παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά» μέσα στο Αιγαίο.







Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Βήμα - βήμα»
Τ

ώρα που το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην πρώτη θέση στα γκάλοπ, ήρθε η ώρα να επιστρέψει και ο Κ. Σημίτης στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Δεν το λέμε εμείς, ο Ανδρέας Λοβέρδος το είπε (χθες, στον Αθήνα 9,84): «Πρέπει να αρθεί αυτή η θέση, να είναι ο κ. Σημίτης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτή είναι η πεποίθησή μου και νομίζω ότι αυτό μόνο να δώσει έχει στην παράταξη και στη συσπείρωσή της. Αλλά δεν το ρυθμίζω εγώ. Εγώ πιστεύω ότι θα ήταν μόνο για το καλό και εκτιμώ ότι έγινε εκατέρωθεν μισό βήμα και δύο μισά είναι ένα ολόκληρο»…



Από τη στήλη «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ» του
«ΒΗΜΑΤΟΣ»σελίδα Α6 :
Οι επιπτώσεις τις οποίες θα είχε ένας ανασχηματισμός στο αμέσως προσεχές διάστημα συζητήθηκαν χθες στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα ήταν καταστροφικό να επιχειρήσει καρατομήσεις υπουργών λίγο προτού κατατεθεί ο νέος προϋπολογισμός. Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι ο Κ. Καραμανλής θα υποκύψει τελικώς στις πιέσεις για ανασχηματισμό τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: