Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Τρέμουν τις καταθέσεις στην Εξεταστική. Μεθοδεύουν τη σειρά των μαρτύρων, για ν’ αποφύγουν το κόστος των δημοσιοποιήσεων! Παρ’ ολίγο να «παιχτεί» ξύλο


Πρωτοφανής και πέρα από κάθε «διαδικασία» ήταν η συμπεριφορά του προέδρου της εξεταστικής Χ. Μαρκογιαννάκη και των βουλευτών της ΝΔ με προεξέχοντα τον Μαρκόπουλο (από τη «στάση» του θα κριθεί και υπουργοποίησή του). Μέθοδοι που ξεπερνούν αυτές του Σανιδά!
Χθες ήταν η πρώτη μέρα της εξέτασης των μαρτύρων. Δεύτερος θα κατέθετε, με βάση τον κατάλογο της ίδιας την επιτροπής, ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, που αποκάλυψε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου με μια συγκλονιστική εκπομπή “ Το Κουτί της Πανδώρας”.
Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, ο Μαρκογιαννάκης πρότεινε ο Βαξεβάνης, επειδή είναι ο βασικότερος μάρτυρας όπως είπε, να καταθέσει στο τέλος. "Να μην περιμένουν είπε οι άλλοι μάρτυρες όσο θα εξετάζεται ο κύριος Βαξεβάνης".
Ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον πρόεδρο πως ήθελε να εξεταστεί κανονικά, στη σειρά που αυτοί είχαν ανακοινώσει, γιατί είχε εκκρεμότητες με την ετοιμασία της εκπομπής του που παίζει σήμερα. Ο πρόεδρος αρνήθηκε - παραβιάζοντας τους δικούς του κανόνες και διαδικασίες - λέγοντας πως θα τελειώσουν γρήγορα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όμως, η διαδικασία “τραβήχτηκε απ τα μαλλιά” με στόχο η κατάθεση Βαξεβάνη να γίνει μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να μην αναπαραχθεί από τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες.
Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων μετά από 6 ώρες διαδικασίας δήλωσαν κόπωση και ζήτησαν να εξεταστεί ο μάρτυρας σε συνθήκες ανθρώπινες. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε για μια ακόμη φορά πως έπρεπε να ετοιμάσει την εκπομπή του, και μπορούσε να είναι στην διάθεση της επιτροπής μετά τις 12 το μεσημέρι.
Η πλειοψηφία (βλέπε Μαρκογιαννάκης) τελικώς και πάλι δεν έβαλε την εξέταση του μάρτυρα το πρωί αλλά μετά τις 5 το απόγευμα και μάλιστα μετά την εξέταση δύο άλλων μαρτύρων.
Στόχος η κατάθεση να φτάσει όσο το δυνατόν σε λιγότερα αυτιά.
Αλλά τα πολλά ψέματα και τα τερτίπια, δεν μπορούν να καλύψουν τη βασική αλήθεια.
Η επιτροπή δεν θα καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα, αυτό είναι δεδομένο, όμως ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχει πειστεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδας!
σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: