Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

«Μισή αλήθεια = ψέμα ή την «σιωπή των αμνών» να την αναζητήσει αλλού

Απαντά ο Θεοδουλίδης

στην καταγγελία της ΠΑΣΚ

Απάντηση στην καταγγελία της ΠΑΣΚ εναντίον του, έδωσε με ανακοίνωση του, δύο ημέρες μετά τις εκλογές των εκπαιδευτικών, ο επανεκλεγμένος αιρετός του ΠΥΣΠΕ, Χρ. Θεοδουλίδης, επιθυμώντας, όπως επισημαίνει, να παρουσιάσει ολόκληρη την αλήθεια.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του με τίτλο «Μισή αλήθεια = ψέμα» αναφέρει για το όλο θέμα που προέκυψε παραμονές των εκλογών, τα εξής:
«Η ΠΑΣΚ και ο γνωστός πλέον σε όλους λασπολόγος – καταγγελιολόγος, ξαναχτύπησε. Στο γνωστό τους παραλήρημα με κατηγορούν με ανακοίνωσή τους για την απόσπασή μου στο 19ο Χαλκίδας, αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια!!!
Ολόκληρη η αλήθεια
Εγώ σαν αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας από την ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ 1/2003, κεφ. 31, παρ. 5), διδάσκω στο σχολείο το μισό του υποχρεωτικού μου ωραρίου (24 ώρες), δηλαδή 12 ώρες.
Ανήκω οργανικά στο 6/θέσιο 25ο Δ. Σχ. Χαλκίδας και αποσπάστηκα 3 συνεχόμενες σχολικές χρονιές, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009 (για την περίοδο που είμαι αιρετός) στο 12/θέσιο 19ο Δ.Σχ. Χαλκίδας, που έχει περισσότερες υπερωρίες για να τις καλύψω, απαλλάσσοντας τους συναδέλφους από μια πρόσθετη υποχρέωση, που δεν ήθελαν να αναλάβουν.
Φυσικά και αποσπάστηκα κατά προτεραιότητα, χωρίς να «μπω» στη διαδικασία της μοριοδότησης, επειδή στο 19ο Δ. Σχ. Χαλκίδας δεν καλύπτω κάποιο λειτουργικό κενό που το διεκδικούσε άλλος συνάδελφος! Μάλιστα την απόσπασή μου, την υπέγραψε ομόφωνα και ο αιρετός της ΠΑΣΚ!
Έτσι λοιπόν, ενώ ήταν γνωστή η απόσπασή μου, εδώ και δύο χρόνια, γιατί η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΑΣΚ «βγήκε» παραμονή εκλογών για τους αιρετούς αντιπροσώπους στο ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας; Ποιο σκοπό είχε; Μήπως για το μη μπορώ να απαντήσω άμεσα και να με καταψηφίσουν οι συνάδελφοι μου; Ευτυχώς που οι συνάδελφοι δεν «τσίμπησαν» και ούτε «έφαγαν το κουτόχορτο» και με εμπιστεύθηκαν για δεύτερη φορά στη θέση του αιρετού με μεγάλο αριθμό ψήφων (359), 42 περισσότερους από την προηγούμενη διετία!
Οι πρακτικές αυτές, θυμίζουν τις πρακτικές των «υβριστικών φυλλαδίων», παραμονές δημοτικών εκλογών !!!».





Η ανταπάντηση της ΠΑΣΚ

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Θεοδουλίδη, η ΠΑΣΚ περνά στην αντεπίθεση και κάνοντας λόγο για ομολογία ενοχής, απαντά στον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ τα ακόλουθα:
Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών, ο αιρετός της ΔΑΚΕ στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Χρήστος Θεοδουλίδης (αυτός δηλαδή που έπρεπε να περιφρουρεί τις διαδικασίες!!) παραδέχεται μεν ότι αποσπάστηκε για δύο χρονιές χωρίς μόρια (όπως όλοι οι άλλοι), αλλά δήθεν για να πάει στο 19ο Χαλκίδας και να απαλλάξει τους δασκάλους από τις υπερωρίες! Το μόνο που δε μας πρότεινε είναι να του στήσουμε και άγαλμα που θα συμβολίζει την αυτοθυσία…
Ενημερώνουμε λοιπόν τον αιρετό της ΔΑΚΕ για τη διαδικασία, που παριστάνει πως αγνοεί, ενώ την γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί: Αν σε κάποιο σχολείο περισσεύει εκπαιδευτικός, κρίνεται υπεράριθμος, και με διαφανείς διαδικασίες λύνεται το ζήτημα. Αυτή η τακτική ακολουθείται για όλους τους άλλους, πλην Θεοδουλίδη, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν εξυπηρετεί τις στοχεύσεις του.
Δε μας λέει επίσης γιατί άραγε περισσεύει από το συγκεκριμένο σχολείο ο ίδιος, όταν είναι φανερό πως το ωράριο της Διευθύντριας του σχολείου (12 ώρες) μαζί με το δικό του (12 ώρες) καλύπτουν ακριβώς μια τάξη. Είναι προφανές ότι ευρισκόμενος σε αμηχανία από την αποκάλυψη της παρανομίας, νομίζει ότι μπορεί να πείσει έστω και έναν με τα ασυνάρτητα «δήθεν» επιχειρήματα που επικαλείται.
Αντί λοιπόν να μας «μαλώνει» για τις συνεχείς καταγγελίες καλό θα είναι να πάψει να παρανομεί και να φέρεται αλαζονικά και αυτάρεσκα, με λογικές περασμένων δεκαετιών. Ρόλος του αιρετού είναι να φροντίζει την τήρηση της νομιμότητας και όχι να γίνεται μέρος του προβλήματος ο ίδιος.
Εμείς θα βρισκόμαστε πάντα εκεί που θέλουν οι εκπαιδευτικοί από αυτούς που τους εκπροσωπούν. Την «σιωπή των αμνών» να την αναζητήσει αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: