Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Φοιτητικοί Σύλλογοι, Συνδικάτα, Σωματεία, Οργανώσεις, Συλλογικότητες, ομάδες, κόμματα. Υπογράψτε όλοι το ψήφισμα αλληλεγγύης για να πιέσουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο δικαιοσύνης για να ακούσει επιτέλους τους κρατούμενους.

τηλεφωνο επικοινωνίας Ιωάννα Δρόσου 6936514299, Πάνος Λάμπρου 6944361139


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Αποθήκες ανθρώπων, κολαστήρια, φυλακές ή απλά για το Υπουργείο Δικαιοσύνης «Σωφρονιστικά Καταστήματα». Οι «ένοικοι» αυτών των «καταστημάτων», που αγγίζουν πλέον τις 14.000 (και στα κρατητήρια άλλοι 3.000 κρατούμενοι), είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και να ανέχονται καθημερινά την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους.

Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών είναι δηλωτικός των πολύ κακών συνθηκών κράτησης:377κρατούμενοι πέθαναν την τελευταία δεκαετία. Το 2007 πέθαναν 52 κρατούμενοι. Τον Απρίλιο του 2006 τέσσερις κρατούμενοι κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω αδιαφορίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τα προβλήματα πολλά… Καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Υπερπληθυσμός, 4 κρατούμενοι σε ατομικά κελιά. Αυστηροποίηση ποινών. Ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Βία και καταστολή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κράτηση σε απομακρυσμένες από τον ιστό της πόλης φυλακές. Στέρηση αδειών και ευεργετημάτων. Έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μεταγωγές πισθάγκωνα σε βρώμικες και ανθυγιεινές κλούβες…

Κρατούμενοι από όλες τις φυλακές έχουν διατυπώσει 45 αιτήματα, χαρτογραφώντας πλήρως την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, και απαιτούν λύσεις. Οι κρατούμενοι δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε μαζική απεργία πείνας και αποχή από κάθε εργασία και δραστηριότητα εάν έως τις 30 0κτωβρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δώσει λύσεις.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους κρατούμενους και τον αγώνα τους για βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: