Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Για το ατύχημα με το ελικόπτερο στην Κύμη

Με ανησυχία παρακολουθούν οι πολίτες της περιοχής Κύμης την εξέλιξη του ατυχήματος με το στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή και χάθηκαν δύο άνθρωποι.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βλήματα που είχε το ελικόπτερο περιείχαν ένα κράμα απεμπλουτισμένου ουρανίου και για πολύ ώρα μετά το ατύχημα οι δυνάμεις του στρατού δεν μπορoύσαννα πλησιάσουν λόγω των εκρήξεων των βλημάτων.
Το θέμα έχει δύο πλευρές :
Εάν και εφόσον υπήρξε τέτοια διαρροή θα πρέπει να μετρηθεί και να διαπιστωθεί επιστημονικά και να ενημερωθεί ο κόσμος για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρει έστω και σήμερα.
Άμεσα χρειάζεται να παρθούν ολοκληρωμένα μέτρα καθαρισμού και εξυγίανσης του χώρου, γιατί με την πρώτη βροχή η περιοχή θα μολυνθεί και θα υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα κοπάδια αιγοπροβάτων που βόσκουν στην περιοχή και κατά συνέπεια στην τροφική αλυσίδα.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας αλλά και την αυτοδιοίκηση, την διεύθυνση περιβάλλοντος και υγείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από το τραγικό ατύχημα.


Χαλκίδα 6-11-2008
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

Ο πρώτος καθησυχασμός για τους κατοίκους της Κύμης (Εύβοιας). Αρνητικό το πρώτο αποτέλεσμα του “Δημόκριτου”… Φάουλ Βερύκιου

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/blog-post_08.html