Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Σχολιασμός δελτίου τύπου

Χθες εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή δελτίο τύπου που χαρακτηρίζει ανυπόστατη και και επικίνδυνη τη φημολογία περί ύπαρξης κινδύνου από τα συντρίμμια του απάτσι. Η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη για τους παρακάτω λόγους:

-θα έπρεπε για λόγους πληρότητας να αναρτηθεί και η ανακοίνωση του ΓΕΣ, και όχι μόνο το δελτίο τύπου στον ιστοχώρο του δήμου. Έτσι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι ρώτησε ο δήμος και τι ακριβώς του απάντησαν.

-η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν έφερε βλήμματα απεμπλουτισμένου ουρανίου (ενός ισοτόπου που εκλύει άκρως καρκινογόνους ατμούς όταν καίγεται). Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται εκεί. Ακόμα και αν δεχθούμε ως αληθείς τους ισχυρισμούς του ΓΕΣ, η ανακοίνωση (ή τουλάχιστον το δημοσιευμένο τμήμα της) πουθενα δεν αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν είχε τμήματα από απεμπλουτισμένο ουράνιο(DU), τη στιγμή που τα τελευταία ρεπορτάζ και στρατιωτικοί αναφέρουν ότι μέρος της έλικας αποτελείται από αυτή την βλαβερή ουσία. Δηλαδή ακόμα και αν τα βλήμματα ήταν από ατσάλι, αυτό δεν μειώνει τον κίνδυνο.

-γιατί τελικά να δεχθούμε τα αποτελέσματα που δίνει το ΓΕΣ; Πόσο μάλλλον όταν ενώ έχει προκύψει τεράστιο θέμα δεν βγαίνει ο αρμόδιος υπουργός (Μειμαράκης) να το ξεκαθαρίσει, παρά αφήνει τους αναλώσιμους του πενταγώνου να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Γενικά το ΓΕΣ είναι από τους πιο διεφθαρμένους οργανισμούς στην Ελλάδα και έχει και τα περισσότερα προνόμια: μπορεί για λόγους "εθνικής ασφάλειας" να λαδώσει, να εξαπατήσει και να αποκρύψει στοιχεία κατά το δοκούν. Εδώ για απλά θέματα όπως το που θα κάνει θητεία ένας κληρωτός, και το τσατσιλίκι και η διαφθορά πάνε σύννεφο, στο κουκούλωμα μιας τέτοιας υπόθεσης θα κολλήσουν;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
http://kymaios.blogspot.com/2008/11/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: