Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση του Δημάρχου με το Σωματείο Καταστηματαρχών για την παραλία




Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης με τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».
Κατά τη συνάντηση τους ο Δήμαρχος επισήμανε την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη της πόλης, από την εκτεταμένη χρήση πλαστικών διαχωριστικών στοιχείων μεταξύ των όμορων καταστημάτων, γεγονός που προσβάλει την φυσιογνωμία της πόλης, την αισθητική των δημοτών και των επισκεπτών της και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες.
Υποχρέωση όλων των καταστηματαρχών της παραλίας, τόνισε ο Δήμαρχος, είναι η εφαρμογή του από 10-6-2002 κανονισμού ρύθμισης λειτουργίας των παραλιακών χώρων αρμοδιότητας λιμενικού ταμείου Χαλκίδας, που εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψιν και την υπ. αρ. 678/21-11-2001 πρόταση του σωματείου των καταστηματαρχών.
Σύμφωνα με τον ανωτέρω κανονισμό επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση διαχωριστικών κατασκευών, μεταξύ των παραχωρούμενων χώρων, αποτελούμενων από ξύλινο σκελετό και υαλοπινάκων από ημιδιαφανές γυαλί, με πλευρικό ύψος μέχρι 1,50 μέτρο.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των καταστηματαρχών εντός δεκαπέντε (15) ημερών, θα επιβληθούν οι ακόλουθες κυρώσεις :

5. Διοικητικό πρόστιμο και διοικητική αποβολή, σύμφωνα με το αρθρ. 11 του κανονισμού.
6. Διοικητικό πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
7. Αφαίρεση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων.
8. Ανάκληση απόφασης από το Δήμο Χαλκιδέων για την παραχώρηση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή ευθύνης του. (κάθετοι οδοί της παραλίας).

Επίσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε ότι παραμένει αμετακίνητος στην απόφασή του για την εφαρμογή και τη τήρηση του νόμου, με την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις για το ωράριο λειτουργίας και την ηχορύπανση, μετά την υποβολή τριών (3) μηνύσεων από την αρμόδια αρχή.
Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ανέφερε ότι οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν το σύνολο των καταστηματαρχών, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, αποτελούν προϊόν της διαβούλευσης των φορέων της πόλης κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, στις 9/7/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: