Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΡΑΜΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ





Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:


Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές.
Απολογισμός δράσης της Δημοτικής Ομάδας.
Προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.


Ύστερα από διεξοδική συζήτηση των μελών της παράταξης και ασκώντας κριτική για την πρώτη διετία, επισημάνθηκαν και τονίστηκαν ιδιαίτερα:


Η αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα ζητήματα της καθημερινότητας, γεγονός που έχει εντοπίσει το σύνολο των συμπολιτών μας και του τοπικού τύπου.
Η παντελής απουσία έργων, εκτός εκείνων που βρίσκονται σε εξέλιξη και είχαν συμβασιοποιηθεί στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.
Η έλλειψη σχεδίου και πρωτοβουλιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη.
Τέλος η κοινή πεποίθηση-που μέρα με τη μέρα ενισχύεται όλο και περισσότερο- πως η δημοτική αρχή μετατράπηκε σε παθητικό παρατηρητή ή στην καλύτερη περίπτωση σε απλό διαχειριστή των δημοτικών πραγμάτων.


Στη συνέχεια αξιολογήθηκε η δράση της δημοτικής ομάδας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επιμέρους πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν και οι προτάσεις που κατατέθηκαν, για ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους Χαλκιδέους πολίτες.


Ιδιαίτερα θετικά αξιολογήθηκαν:


Η σοβαρή, υπεύθυνη και χωρίς υπερβολές ή λαϊκισμούς αντιπολιτευτική στάση της δημοτικής ομάδας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η ανάληψη της πρωτοβουλίας να συζητηθεί το θέμα του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» στο Δημοτικό Συμβούλιο και η θετική απόφασή του.
Η στήριξη των εργαζομένων της πόλης που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα
Η ανελλιπής λειτουργία της Γραμματείας της Παράταξης και η επικοινωνία με φορείς και κοινωνικούς εταίρους για κοινή δράση και αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την πόλη και το νομό μας.


Ως προς τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και έχοντας υπόψη ότι απαιτείται ακόμα περισσότερη προσπάθεια από τη Δημοτική Ομάδα, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στο θεσμικό της ρόλο αλλά και για να υλοποιηθεί η δέσμευσή μας για συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασίστηκαν τα εξής:



Ολομέλεια του ψηφοδελτίου και της συντονιστικής επιτροπής τη
Δευτέρα 29-9-08 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης στο θέατρο Παπαδημητρίου
την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με θέμα :

« Η Χαλκίδα του σήμερα και του αύριο.

Οι πολίτες συμμετέχουν, κρίνουν, αξιολογούν και προτείνουν».

Για την παράταξη


Ο επικεφαλής
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: