Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕΕΕ


Κι εκεί που όλοι οι μεγαλοσχήμονες και ο γνωστός φτωχομπινεδιάρικος συρφετός που έχει ταυτιστεί μαζί τους καμάρωναν μέσα από όλα τα Μέσα Διαφθοράς που τους ανήκουν, έτσι κι αλλιώς όλα δικά τους είναι, για τα επιτεύγματα και τα θαύματα του καπιταλισμού, πολύ απότομα γύρισε ο τροχός και ήρθε η εποχή να γελάσει κι ο φτωχός, αρκεί να μην είχε μασήσει αγοράζοντας τα δομημένα της Lehman Brothers.
Στα ψιλά των ΜΜΕ τα 100 εκατομμύρια των καταθετών της CITIBANK ,ναι καταθέτες και όχι επενδυτές μιας και το προϊόν που αγόρασαν δεν είχε ρίσκο, στα ψιλά επίσης και η συμπαράσταση τραπεζών οι οποίες,τώρα λένε ας πρόσεχαν, μπορεί να μη δώσουν τα λεφτά πίσω αλλά θα στηρίξουν τον δικαστικό αγώνα των ανθρώπων που έχασαν τα λεφτά τους, λες και ο μπαρμπαμήτσος από τον Αυλώνα ξέρει και τίποτα άλλο από το τραπεζικό σύστημα εκτός από τον πρωτοξάδερφο του κουμπάρου του που του πούλησε τα φύκια.
Κάντε μια περιήγηση στις οικονομικές ιστοσελίδες ή ρίξτε μια ματιά στις εφημερίδες:
Πώς να προστατευτείτε αν η τράπεζα σας πτωχεύσει!
Καπιταλισμός καζίνο!
Εκατό μικροεπενδυτές της Λάρισας έχασαν την προίκα της κόρης τους, το εφάπαξ και τώρα κλαίνε!
Ο Μπούς εργάζεται με την κυβέρνηση για το σχέδιο διάσωσης!
κ.λ.π.

Υ.Γ Καλό είναι η λέξη δομημένο να καταταγεί στην κατηγορία της βρισιάς και να απαγορευτεί η αναφορά της δια νόμου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας το δημοσίευμα στο Βήμα η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να το βρώ.Στο capital επίσης το ίδιο.Όσοι δεν το αποσιώπησαν το πέρασαν στα ψιλά.Η πρώτη εκτίμηση ήταν για πάνω απο 100 εκατομμύρια που επενδύθηκαν στην Ελλάδα.Το πραγματικό νούμερο ίσως δεν το μάθουμε ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε τα μυξοκλάματα για τους εκατό "μικροεπενδυτές" της Λάρισας.
Μάλλον δεν ξέρεις απο Λάρισα και τα λες.
Έλα απο δω να δεις για να καταλάβεις. Κάνε μια βόλτα στα λασποχώρια και δες τα σπίτια που έχουν φτιάξει οι "μικροεπενδυτές". Δε και στην αυλή τους δίπλα στη φρέζα και στο τρακτερ παρκαρισμένα τα τζιπ και τις CLK, κάνε και μια βόλτα στα νυχτερινά μαγαζιά να δεις τις "ζημιές" που γίνονται με επιδοτούμενα ευρώ, και έλα πάλι να τα ξαναπούμε.
Άσχετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωστε "Εκατό μικροεπενδυτές της Λάρισας έχασαν την προίκα της κόρης τους, το εφάπαξ και τώρα κλαίνε!";;;

Τι μας λες ρε άσχετε;

Πρώτα απο όλα η προίκα της κόρης τους δεν είναι μετρητά αλλά κάτι εκατοντάδες στρέμματα.

Δεύτερον, αν είχαν πάρει εφάπαξ είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή λεφτά των φορολογουμένων με επιδότηση του κράτους και όχι δικά τους, οπότε καλά κάνανε και ταχάσανε.

Τριτο και σπουδαιότερο, ΔΕΝ έκαναν ΚΑΤΑΘΕΣΗ, αλλά ΕΠΕΝΔΥΣΗ (εστω με μικρό ρίσκο), δηλαδή πήγαν για τα πολλά - όπως κάποτε στο χρηματιστήριο που τα κονομήσανε χοντρά οι περισσότεροι - άρα γιατί να "κλαίνε";

Μην ανησυχείς, το πολύ πολύ τα Χριστούγεννα να μην πάνε διακοπές στην Ελβετία και του χρόνου αντι για Μπαλί να πάνε καμιά Μύκονο.