Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Είναι γνωστόν ότι από το 2005 έχει καθορισθεί από το επίσημο κράτος να εορτάζεται σαν «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» η 22α Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Την συγκεκριμένη ημερομηνία οι Εμπορικοί Σύλλογοι καθώς και ο δικός μας πραγματοποιούν εκδηλώσεις εορτασμού με κεντρική εκδήλωση αυτή του τριημέρου ειδικών τιμών.
Δυστυχώς φέτος, η τρέχουσα επικαιρότητα και κυρίως η ψήφιση από την Βουλή του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου δεν επιτρέπει στον εμπορικό κόσμο της Χώρας εορτασμούς αλλά εκδήλωση της αντίθεσής του για την αδικία αυτή.
Το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2008 αποφάσισε την ματαίωση των εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του Άρθρου 14 του Νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου.
Το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας, αποφάσισε επίσης να προβεί στις εξής ενέργειες διαμαρτυρίας:
1. Συσκότιση των καταστημάτων το βράδυ της Δευτέρας 22ας Σεπτεμβρίου 2008.
2. Η ανάρτηση αφίσας με συνθήματα διαμαρτυρίας στα καταστήματα των τοπικών Εμπορικών Επιχειρήσεων.
3. Η επίδοση Ψηφισμάτων διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τους τοπικούς Βουλευτές και όλους τους φορείς.
4. Ο αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας την Δευτέρα 22/9/2008 για μια ώρα 11.00-12.00 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και όσα μέλη το επιθυμούν.
5. Συγκέντρωση όλων των εμπόρων στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Ευβοίας την Δευτέρα 22/9/2008 και ώρα 13.00 μ.μ. για εκδήλωση αντίθεσης στο Φορολογικό Νομοσχέδιο και λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω κλιμάκωση των αντιδράσεων των εμπόρων μέχρι τελικής απόσυρσης του άρθρου 14 του νέου φορολογικού νόμου.

Η αδικία σε βάρος των ατομικών επιχειρήσεων και όχι μόνο δεν θα περάσει.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ενέργειά μας αυτή δεν στρέφεται επ’ ουδενί κατά των καταναλωτών, προς τους οποίους εκφράζουμε την λύπη μας, για το γεγονός ότι δεν θα τύχουν φέτος των μειωμένων τιμών που ίσχυαν για τον εορτασμό της Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: