Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Το Ψήφισμα για την Εθνική Ασφαλιστική...



.

"Με την πώληση, πρώτοι θιγόμενοι θα είναι οι καταναλωτές!"
.

Στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής, για να μην πουληθεί η μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας που σαν αποτέλεσμα θα έχει τον πλήρη σχεδόν αφελληνισμό της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς με άμεσες επιπτώσεις στον καταναλωτή, παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης συνοδευόμενος από τους βουλευτές Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δημήτρη Κουσελά, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Μαυρίκο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Θανάση Λεβέντη και Θοδωρή Δρίτσα και αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής Απόστολο Μπαμίχα. Επίσης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις κινητοποιήσεις αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, του Ε.Κ.Α, της ΟΤΟΕ, της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων, του ΣΥΕΤΕ εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας καθώς και αντιπροσωπείες των συλλόγων υπαλλήλων των άλλων ασφαλιστικών Ετιαριών.
Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκε το πιο κάτω ψήφισμα στην ΕΤΕ:
..

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008 έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας και με τη στήριξη της ΓΣΕΕ και την συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων, με αυτό μας το ψήφισμα θέλουμε να δηλώσουμε ότι:
1. Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίδραση στην προσπάθεια για εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής από το μοναδικό της μέτοχο, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
2. Η προσπάθεια αφελληνισμού της ασφαλιστικής αγοράς, που σχεδόν θα ολοκληρωθεί αν η Εθνική Ασφαλιστική αγοραστεί από ξένη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία, θα έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα του ασφαλιστικού τομέα της οικονομίας μας.
3. Πρώτοι θιγόμενοι είναι οι καταναλωτές μιας και ασφάλιστρα και αποζημιώσεις θα καθορίζονται από ένα ολιγομελές καρτέλ ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι, μιας και οι συνθήκες αμοιβών και η πολιτική προμηθειών θα καθορίζονται με όρους εργασιακής ζούγκλας.
4. Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για τη σωτηρία και τη διατήρηση της ελληνικότητας της Εθνικής Ασφαλιστικής και απαιτούν από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και από την κυβέρνηση να βάλει φρένο στον κ. Αράπογλου και την παρέα του που η ίδια τοποθέτησε σε αυτές τις θέσεις.

http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: